President Ilves toetab Eesti-Soome võrkpalli EMi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
President Toomas Hendrik Ilves.
President Toomas Hendrik Ilves. Foto: AFP / Scanpix

Kui peaminister Andrus Ansip pole aastataguse kummalise avalduse tõttu võrkpallurite seas heas kirjas, siis president Toomas Hendrik Ilvesele oli 2013. aasta EMi taotlevate Eesti ja Soome püüdlusi toetada jõukohane ülesanne.

Eile õhtul tegid Eesti alaliidu president Vilja Savisaar-Toomast ja peasekretär Tarvi Pürn koos Soome kolleegidega Ljubljanas Euroopa Konföderatsiooni (CEV) juhtidele viimase esitluse. Videoläkituses teatas president Ilves, et Tallinna ja Tampere soov võõrustada EMi on üks suurepärane idee.

Samas klipis üles astunud põhjanaabrite välisminister Alexander Stubb soovis enda sõnul kaamera ette astuda koguni Soome fännisärgis, kuid võrkpalliinimesed soovitasid tal ametiriietuse säilitada.

Lipsust õnnestus Stubbil pingeliste läbirääkimiste tulemusel siiski vabaneda.Pürn ütles, et Eestil ja Soomel ning nende ainsate konkurentide,Poola-Taani esindajatel oli CEVi ametnike südame võitmiseks aega veerand tundi, millest kaks kolmandikku pidi moodustama esitlus.

«Näitasime, et kevadel toimunud esimesel esitlusel leitud puudujäägid on likvideeritud.
Täiendavaid küsimusi ei esitatud ja emotsioone ei näidatud,» märkis Pürn.

Et oma positsiooni parandada,nõustus Eesti võidu korral võõrustama 2012. aasta naisjuunioride või 2013. aasta noormeeste EM-finaalturniiri.2013. aasta naiste EMi soovivad ühiselt korraldada Šveits ja Saksamaa.

Kas Tallinnas ja Tamperes saab 2013. aasta septembris Vana Maailma eliitmeeskondi
näha, selgub laupäeval.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles