Eesti kuulub MMi alagruppide loosimisel neljandasse tugevusgruppi

Laura Kalam
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti jalgpallikoondis.
Eesti jalgpallikoondis. Foto: Liis Treimann

Sel laupäeval loositakse Peterburis alagruppidesse 2018. aasta maailmameistrivõistluste valiksarjas osalevad rahvusmeeskonnad.

Euroopast alustavad teed finaalturniiri suunas 52 Euroopa koondist (valiksarjas ei osale korraldaja Venemaa ja FIFA liikmete hulka mittekuuluv Gibraltar), kes loositakse seitsmesse kuue- ja kahte viieliikmelisse alagruppi, kust otse finaalturniirile pääsevad vaid võitjad. Kaheksa paremat 2. koha saavutanud koondist peavad play-off matše.

FIFA kinnitab loosimise asetuse reedel, kuid kuna aluseks on värske FIFA edetabel, siis selle põhjal asub Eesti loosimisel 4. tugevusgrupis koos Türgi, Sloveenia, Iisraeli, Iirimaa, Norra, Bulgaaria, Fääri saarte ja Montenegroga.

Esimesse tugevusgruppi kuuluvad: Saksamaa, Belgia, Holland, Portugal, Rumeenia, Inglismaa, Wales, Hispaania ja Horvaatia.

Teine grupp: Slovakkia, Austria, Itaalia, Šveits, Tšehhi, Prantsusmaa, Island, Taani ning Bosnia ja Hertsegoviina.

Kolmas grupp: Ukraina, Šotimaa, Poola, Ungari, Rootsi, Albaania, Põhja-Iirimaa, Serbia ja Kreeka.

Viies grupp: Küpros, Läti, Armeenia, Soome, Valgevene, Makedoonia, Aserbaidžaan, Leedu ja Moldova.

Kuues grupp: Kasahstan, Luksemburg, Liechtenstein, Gruusia, Malta, San Marino ja Andorra.

Loosimine algab laupäeval kell 18:00.

Valikkohtumised algavad septembris 2016 ja kulmineeruvad oktoobris-novembris 2017. MM-finaalturniir leiab aset 14. juunist kuni 15. juulini 2018.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles