Nõmme Kalju kaotas eurosarjas Vaduzile 0:2 ja langes välja

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nõmme Kalju treening.
Nõmme Kalju treening. Foto: Martin Ilustrumm

Eesti jalgpalliklubidest ainsana eurosarjas konkurentsi jäänud Nõmme Kalju pidas täna Lilleküla staadionil Euroopa liiga teise kvalifikatsiooniringi kordusmängu Liechtensteini klubi FC Vaduziga. Avakohtumise kaotas Kalju võõrsil 1:3 ja korduskohtumine lõppes Vaduzi 2:0 võiduga. Seega langes Kalju eurosarjas konkurentsist.

Nõmme Kalju FC - FC Vaduz 0:2 (59. Mauro Caballero, 74. Naser Aliji)

Sergei Zenjov aitas oma tööandja Gabala (Aseraidžaan) aga samas liigas 2:0 võidule Cucaricki vastu. Mõlema värava aurotiks oli Zenjov.

Teine poolaeg:

Mäng on lõppenud ja Vaduz võtab 2:0 võidu ning läheb kokkuvõttes edasi skooriga 5:1.

74. mänguminut: 2:0. Vaduzi poolel lööb teise värava, kui täpne on Naser Aliji. Nüüd on Kaljul juba pea võimatu edasipääsu loota, kahe mängu kokkuvõttes ollakse 1:5 kaotusseisus.

59. mänguminut: Värav! Mauro Caballero viib Vaduzi 1:0 juhtima. Zenjov on samal ajal löönud Gabala eest veel teisegi värava. Selleks, et mäng lisaajale viia, vajab Kalju nüüd juba kolme väravat. Avamäng kaotati mäletatavasti 1:3.

Avapoolaeg:

Samal ajal on Sergei Zenjov löönud värava FC Gabala ridades ja viinud meeskonna Cucaricki vastu 1:0 juhtima.

45. minutit mängitud: Poolajale minnakse 0:0 viigiseisul. Kalju poolel oli avapoolaja lõpus kaks head võimalust Purjel, ent eesmärgini ei jõudnud ka tema. Üks hea šanss oli ka Vaduzil, ent ka nemad ei suutnud olukorda realiseerida.

30 minutit mängitud: Kalju jätkab üritamist, ent väravani pole jõudnud kumbki meeskond. Hea võimalus oli Dmitrijevil, ent ka tema eksis.

15. minutit mängitud: seni on initsiatiiv pigem Eesti meeskonna käes olnud. Kallastel oli 14. minutil hea võimalus skoorida, ent pall lendas väravast mööda. Kalju on palju ka pressi teinud ja keskväljal palle võitnud.

Algkoosseisud:

Nõmme Kalju: Teleš, Mööl, Bärengrub, Rodrigues, Kallaste, Dmitrijev, Purje, Kimbaloula, Lindpere, Puri, Wakui.

Varus: Palm, Pürg, Topic, Voskoboinikov, Järva, Listmann, Neemelo.

Vaduz: Klaus, Grippo, Sutter, Cecchini, von Niederhäusen, Stahel, Neumayr, Muntwiler, Bühler, Caballero, Kamber.

Varus: Jehle, Pergl, Lang, Ciccone, Messaoud, Kukuruzovic, Aliji.

Enne mängu:

Avamängus oli Kaljul võimalus Liechtensteinist naasta ka märksa parema tulemusega, kui Diego Ciccone ja Markus Neumayri tabamustele vastas 86. minutil hinnalise võõrsilväravaga Hidetoshi Wakui. Paraku lubati Neumayril teisel lisaminutil lüüa 3:1 ning ehkki Vaduzi ründaja mängis selles olukorras selgelt käega, jätsid kohtunikud määrusterikkumise vilistamata. Lisaks ei kasutanud Ats Purje mängu jooksul ära suurepärast võimalust teise värava löömiseks.

See tähendab, et tänases kordusmängus viiks Kalju edasi 2:0 võit. Kui vastased löövad täna Lillekülas aga vähemalt ühe värava, peab Kalju mängu lisaajale viimiseks vastama vähemalt kolmega.

Kalju sai esimeses ringis tänu Purje võõrsil löödud väravale kahe mängu kokkuvõttes 1:0 jagu Aktobest, Šveitsi kõrgliigas mängiv Vaduz alistas aga kokkuvõttes suurelt 10:1 San Marino esindaja La Fiorita.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles