Nabi sõi laagris nigelat toitu ja kaotas kilosid

Ats Kuldkepp
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Heiki Nabi.
Heiki Nabi. Foto: Mihkel Maripuu

Eesti maadlejad peavad nädalavahetusel Varssavis viimase võistluse enne septembris USAs Las Vegases peetavat MMi. Kahe jõuproovi vahele jääb koguni poolteist kuud, mida on palju isegi maadlejate jaoks. Nii on enne tähtsat MMi, kus jagatakse ka olümpiakohti, raske vormi hinnata.

Meie kreeka-rooma maadlejad eesotsas olümpiahõbeda ja kahekordse maailmameistri Heiki Nabiga veetsid viimased kaks nädalat Kasahstani laagris, mis pakkus omapärase elamuse. «Olime maailmast suhteliselt ära lõigatud, umbes 250 kilomeetri kaugusel Astanast,» meenutas Nabi. Treeniti koos kasahhide, kirgiiside ja usbekkidega ning kuigi tingimused olid iseenesest korralikud, jäi kripeldama söögivalik. Teatavasti on toitumine maadlejatele ülioluline – päris teaduslikuks pole mindud, aga pelgalt kartulist ja soustist kõiki vajalikke aineid kätte ei saa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles