Proteesjalaga kaugushüppajal ei lubata Saksamaa meistritiitlit kaitsta

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Markus Rehm
Markus Rehm Foto: SCANPIX

Eelmisel suvel vapustas Saksamaa kergejõustikuringkondi proteesjalaga kaugushüppaja Markus Rehm, kes krooniti tavasportlaste hulgas Saksamaa meistriks. Rehm täitis ka Zürichi EMi normi, kuid kohaliku alaliidu juhid otsustasid teda sinna mitte võistlema lasta. Nüüd on selgunud, et täna ei lubata Rehmil ka oma meistritiitlit kaitsta, kuna pole veel selge, kas protees annab talle teiste ees ebaausa eelise.

Rehm pääseb täna küll võistlema, kuid väljaspool arvestust. Mees ise peab seda hetkel asjakohaseks lahenduseks, kuid on kohalike kergejõustikujuhtide peale pahane, et keegi otse temaga nendest asjadest ei räägi. «Kuna raportit veel ei ole, siis on väljaspool konkurentsi võistlemine minu jaoks vastuvõetav. Minu arvates on aga naeruväärne, et kuulen kõigist nendest asjadest läbi kolmandate isikute. Miks me ei võiks lõpuks ühe laua taha istuda. Ma ei usu, et kõik konkurendid möödunud aastal minu osalemise vastu olid,» rääkis ta Bildile.

Kaugushüppaja Christian Reif toetas Rehmi: «Minu jaoks on Markus õigusega valitsev Saksamaa meister.»

Rehm on jätkuvalt väga heas vormis ning tänavusel kevadel hüppas ta Barcelonas toimunud võistlusel 8.29, rohkem kui ükski teine proteesjalaga sportlane kunagi suutnud on.

Üksteist aastat tagasi kukkus ta veelauaga sõites sedavõrd õnnetult, et arstidel ei jäänud muud üle, kui mehe parem jalg altpoolt põlve eemaldada. Kõva võitlejahingega noormehel kulus aga kõigest aasta, et taas veelaual seista, siis juba ühe kunstjalaga.

Peagi hakkas ta aga ilma tegema puuetega inimeste kergejõustikuvõistlustel ning 2011. aastal krooniti ta maailmameistriks. Aasta hiljem hüppas ta Londoni paraolümpial maailmarekordit tähistava 7.35 ning sai samuti kaela kuldmedali. Hiljem on ta rekordit parandanud pea meetriga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles