Noor Eesti väravavaht sõlmis Rootsi tippklubiga profilepingu

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andreas Vaikla
Andreas Vaikla Foto: Eesti Jalgpalli Liit

Kanadas sündinud Eesti jalgpallur Andreas Vaikla sõlmis 1,5 aasta pikkuse profilepingu Rootsi kõrgliigas mängiva IFK Norrköpingu meeskonnaga.

Viimased kaks aastat Inglismaal West Bromwich Albioni noortemeeskonnas mänginud 18-aastane väravavaht läks juuni lõpus Rootsi testimisele ning jättis klubi peatreenerile Janne Anderssonile hea mulje. Ta tegi kaasa ka klubi U21 esinduse sõprusmängus Djurgardeni vastu.

«Ta jättis väga hea mulje ning otsustasime talle lepingut pakkuda,» ütles Andersson klubi kodulehele. Väravavahtide treener Maths Elfvendal lisas: «Ta tuleb West Bromwichi korralikust süsteemist ning on hästi treenitud. Ta on ambitsioonikas tüüp, kellele meeldib õppida.»

Ka Vaikla tunneb end uues klubis hästi. «Mind võeti kontrollmängus väga hästi vastu,» ütles väravavaht. «Mulle väga meeldis treeningute ülesehitus, tempo ja tase. Olen rahul, et läbirääkimised hästi läksid.»

Vaikla on tänavu viies mängus esindanud Eesti U19 koondist, viimati juunis toimunud Balti turniiril. Varem on ta kuulunud ka U16 ja U17 koondistesse. Enne 2013. aastal Inglismaale siirdumist mängis Vaikla Kanadas Wexford Wolvesi ja North Scarborou meeskondades.

Norrköping hoiab hetkel Rootsi kõrgliigas teist kohta, Göteborgist jäädakse maha kolme punktiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles