Usain Bolt võidutses Londonis

Laura Kalam
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Usain Bolt.
Usain Bolt. Foto: SCANPIX

Sellel hooajal tagasihoidlikke tulemusi näidanud ja vigastusega võidelnud Usain Bolt võidutses Londonis peetud Teemantliiga etapil. Finaalis läbis Bolt 100 meetri sprindi oma hooaja tippmargi 9,87ga. 

«Finaalis tegin väga halva stardi. Korraks kaotasin pea, aga suutsin tagasi mängu tulla,» ütles Bolt Eurospordi vahendusel. «Parema stardi korral oleks ma näidanud kiiremat aega.»

Bolt tõestast Pekingi MMi eel, et on võimeline oma tiitleid kaitsma. «Ma tunnen ennast hästi. Ilmselt käin korra ka arsti juures, et kõik ikka korras oleks, aga mu enesetunne on hea,» lausus Bolt, kes on viimastel kuudel maadelnud tervise hädadega. «Ma olen jätkuvalt number üks, ma pole kunagi olnud number kaks,» sõnas ta. 

Bolt näitas täpselt sama aega ka poolfinaalis. Vihmases Londonis sai teise koha ameeriklane Michael Rodgers, kes läbis distantsi 9,90ga. Kolmas oli 9,92ga Kemar Bailey-Cole, mis tähistab ühtlasi ka jamaicalase uut isiklikku rekordit. Londonis ei startinud maailma hooaja edetabeli liider Justin Gatlin, Asafa Powell ega Tyson Gay. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles