Saksa jooksja siunas dopingukütte: nende eest põgenetakse üle aedade

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Doping.
Doping. Foto: SCANPIX

Saksamaa keskmaajooksja Robin Schembera kritiseeris Maailma Antidopinguagentuuri töös esinevaid probleeme.

26-aastane Schembera lausus väljaandele Frankfurter Allgemeine, et ei usalda WADAt dopinguvastases võitluses. «Sain sellest juba noorena aru. Võistluskaaslased, kes olid veel aasta varem minuga samal tasemel, tegid järsku võimsa arenguhüppe. Aastaga hakkasid nad äkitselt jooksma kaks sekundit kiiremini. Kunagi käis see mulle tõsiselt närvidele, nüüd on aga ükskõik,» sõnas Schembera.

Tema sõnul on dopinguküttide töö Saksamaal eeskujulik, ent kuni see pole samal tasemel kogu maailmas, ei olevat mõtet tulemustest rääkida. Näitena tõi Schembera ära paari aasta eest Keenias nähtu. «Dopinguküttide auto sõitis parklasse ja seepeale pani peaaegu terve koondis üle aia jooksu,» kirjeldas ta toimunut. Sakslast vaevavad ka kahtlused seoses keenialase David Rudisha kullajooksuga Londoni olümpiamängudel.

Rudisha võitis maailmarekordiga 1.40,91. «Ta oli õnnelik ja poseeris staadionikella ees rekordajaga,» rääkis võistlust telerist vaadanud Schembera. «Märkasin, et ta isegi ei hingeldanud, tal oli suu kinni. Mõtlesin, et no mida veel – panin teleka kinni ja läksime sõpradega grillima.»

Schembera, kelle isiklik rekord on 1.45,48, tuli 2009. aastal Euroopa noorsoomeistrivõistlustel 800 meetri jooksus pronksmedalile. Samal aastal võistles ta ka MMil, kuid finaali ei pääsenud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles