Aivar Pohlak MM-loosist: meil läks pigem hästi

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aivar Pohlak.
Aivar Pohlak. Foto: Mihkel Maripuu

Eesti Jalgpalli Liidu president Aivar Pohlak lausus pärast Eesti koondise MM-valiktsükli vastaste selgumist, et grupp on ettearvamatu.

«Meil on ühtpidi eeldusi teha siin sportlikult hea tulemus, aga teisalt võime ka jääda autsaideriks,» lausus Peterburis loosimistseremoonial viibinud Pohlak telefonitsi. «Kui selgus, et tsentraliseeritud teleturu tõttu pannakse kuus suurriiki kuueliikmelistesse gruppidesse, tekkis kohe näiteks 25-protsendiline tõenäosus, et Walesi koondis satub meie gruppi. Selge, et viieliikmeline grupp on sportlikult võrdsem kui kuuene, aga vaadates näiteks I-gruppi, kus naljaga pooleks võib öelda, et selle grupi võib võita igaüks, läks meil pigem hästi,» sõnas Pohlak, viidates grupile, kus on koos Horvaatia, Island, Ukraina, Türgi ja Soome.

Pohlak märkis ära, et nii Bosnia ja Hertsegoviina, Kreeka kui ka Belgia osalesid läinud suvel MM-finaalturniiril. «Belgia on üks maailma tippsatse ja Kesk-Euroopa väikeriigina meile eeskujuks. Aga andsin juba intervjuu ka Belgia televisioonile, kus küsiti, kas mäletan meie viimast omavahelist mängu. Muidugi ma mäletasin,» muigas Pohlak, viidates 2009. aasta MM-valikmängule Tallinnas, mille Eesti võitis 2:0.

Kreeka ja Küprose võimalikuks Achilleuse kannaks nimetas Pohlak asjaolu, et mõlema riigi meistriliigas mängib väga palju välismaalasi. «Mõlemad on äärmiselt emotsionaalsed jalgpallimaad, kellele peaks olema võimalik organiseeritud ja distsiplineeritud mänguga vastu saada. Sama kehtib Bosnia ja Hertsegoviina kohta. Juba Tarmo Rüütli ajal ja nüüd ka Magnus Pehrssoni käe all on meil ju Balkani maade vastu mängides õnnestumisi tulnud küll,» sõnas Pohlak. «Tundub, et oleme nende vastu rohu leidnud.»

Aivar Pohlaku kommentaar MM-valiksarja loosimisele otse sündmuste keskelt Peterburist.

Posted by Eesti jalgpall on Saturday, July 25, 2015
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles