Eesti võib lisaks MM-valikmängudele kohtuda ka Venemaaga

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa jalgpallikoondise fännid mullusuvisel MMil.
Venemaa jalgpallikoondise fännid mullusuvisel MMil. Foto: SCANPIX

Kuna Eesti jalgpallikoondis sattus 2018. aasta jalgpalli MM-valikmängude loosimisel viieliikmelisesse alagruppi, on võimalik, et lisaks valikmängudele kohtutakse ka korraldajariigi Venemaa koondisega.

«Me ei tea veel täpselt, mis mehhanismi järgi Venemaa sõprusmänge hakkab pidama, aga võib juhtuda,et meile lisandub ka kohustus nendega mängida,» lausus täna Peterburis loosimisel viibinud Eesti Jalgpalli Liidu president Aivar Pohlak. Venemaaga mängud mõistagi punkte ei tooks, kuid tõenäosus nendega kohtumiseks on vähemalt 50 protsenti – lisaks Eesti grupile on viis meeskonda veel vaid I-grupis.

«See on praegu veel minu teada spekulatsioon, aga kui nii peaks minema, siis need oleksid kindlasti head ja huvitavad mängud,» kommenteeris Venemaaga mängimise võimalust Eesti koondise peatreener Magnus Pehrsson. Lisaks Venemaale on Euroopa jalgpallikoondistest n-ö vaba veel ka Gibraltar, kellel UEFA lubab EM-valikturniiridel osaleda, kuid FIFA MM-turniiril mitte.

Venemaaga sarnases olukorras on järgmisel aastal EM-finaalturniiri korraldav Prantsusmaa, kes mängibki praeguses valiktsüklis ülejäänutest väiksemasse gruppi kuuluvate koondiste ehk Portugali, Taani, Albaania, Armeenia ja Serbiaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles