Pehrssoniga edasi Belgia ja Balkani vastu

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Belgia ässad Marouane Fellaini ja Eden Hazard tulevad eeldatavasti kahe aasta pärast Tallinnasse.
Belgia ässad Marouane Fellaini ja Eden Hazard tulevad eeldatavasti kahe aasta pärast Tallinnasse. Foto: SCANPIX

Eesti jalgpallikoondise tulevikuplaanides sai nädalavahetuse jooksul selgeks kaks kõige olulisemat asja: kelle vastu ja kellega jätkatakse. Esmalt selgus laupäeval, et uues MM-valiktsüklis on rahvusmeeskonna vastasteks Belgia, Bosnia ja Hertsegoviina, Kreeka ja Küpros. Pühapäeval kinnitati aga ametlikult, et rootslane Magnus Pehrsson on kuni 2017. aastani Eesti koondise peatreener.

«Märgiksin ära, et Magnuse nüüdisaegsus seisneb eelkõige tema sportlikus kontseptsioonis ja metoodilises mõtteviisis, mis tähendab, et hinnang temale kui treenerile tuleb vaid tulemuste ja arengu, mitte muljete loomise kaudu,» põhjendas Eesti Jalgpalli Liidu president Aivar Pohlak Pehrssoniga koostöö jätkamist. Peale jalgpalliliidu ja koondise juhtkonna andsid Pehrssoni jätkamist toetava kindla signaali kapten Ragnar Klavani kaudu ka mängijad.

Uue MM-tsükli mänge alustatakse järgmise aasta sügisel. Nii Pohlaku kui ka Pehrssoni sõnul võib viieliikmelisse gruppi sattumist vaadelda ühtpidi õnnetuse, teistpidi õnnena. «Mu esimene reaktsioon oli, et tegemist on põneva väljakutsega. Jah, meie grupis ei ole seekord San Marino sugust meeskonda. Aga samas tähendab see, et mängudeks valmistumine on oma loogikalt enam-vähem samasugune,» selgitas Pehrsson. «Pärast kohtumisi Islandi ja Soomega oli San Marino vastu väga raske minna, seega vaatan viieliikmelist gruppi kui plussi.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles