Peatreener Cretu: ütlesin meestele, et ei kavatsegi kaotusseisus vahetusi tegema hakata

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võrkpallikoondise loots Gheorghe Cretu.
Võrkpallikoondise loots Gheorghe Cretu. Foto: volley.ee

Eesti võrkpallikoondis alistas Euroopa liigas täna teistkordselt Austria 3:2 ja juhib A-alagruppi 17 punktiga. Peatreener Gheorghe Cretu ütles, et tänases mängus oli peamine eesmärk, et ka vahetusmehed suudaksid raskes olukorras ise välja rabeleda.

Eesti võitis küll avageimi 25:23, ent kaotas kaks järgmist vastavalt 22:25 ja 17:25. Neljas geim pöörati enda kasuks 25:22. Kui kõiki eelnevaid geime olid alustanud paremini austerlased, siis viiendas läks Eesti 6:1 ette ja hoidis edu lõpuni, võttes 15:11 võidu.

«Ütlesin meestele, et see on koht, kus ka teie saate tõestada, kas teist on mängumeest või ei ole. Kas raskest seisust suudetakse ise välja tulla või ei,» sõnas Cretu. «Tahan, et tekiks olukord, kus pole vahet, kes väljakul on, kõik on võimelised mängima. Täna saatsin avageimis väljakule Rauno Tamme ja ta pidi lõpuni hakkama saama. Saigi.»

Peatreener lisas, et jäi rahule võidetud geimide mängupildiga, ent kaks kaotatud geimi tegid tuska. «Ütlesin meestele teise geimi alguses – vaadake, tribüünil on mõned Eesti särgis fännid, aga teie mängite nagu mökud! Esimese, neljanda ja viienda geimiga jäin rahule,» lisas ta.

Eesti jätkab A-grupis liidrina, koos on 17 punkti. Poolal on teisena 10 ja Makedoonial samuti 10 silma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles