Grossi Toidukaupade treener keelaks hüppelt servi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mati Merirand.
Mati Merirand. Foto: Arvet Mägi / Virumaa Teataja

Rakvere Grossi Toidukaupade võrkpallimeeskonna peatreener Mati Merirand tuli välja üllatava avaldusega. Tema meelest tuleks ala vaatemängulisemaks muutmise nimel ära keelata hüppelt serv.

«Tugeva servi tõttu on vastuvõtt A ja O. Kui pallingut kätte ei saa, pole midagi teha. Samas toob hüppelt serv kaasa palju eksimusi ja seetõttu ka mängukatkestusi. Minnakse riskile ja lüüakse palju «hulle pallinguid». On kindlaks tehtud, et pall lendab servist umbes 0,4 sekundit. Seda aega oleks võimalik pikendada kergemate pallidega, mida tegelikult on viimasel ajal ka püütud teha,» rääkis Merirand ajalehele Kuulutaja.
«Tunnistan, et ennastki on vahepeal mänguseisakud häirinud, kui ise kohtumises osaline pole,» jätkas ta. « Sõitsin Poolasse enda arvates põnevaid mänge vaatama, aga esimese kohtumise viis esimest punkti tulid kas servi vastuvõtu või servi enda vigadest. Siis tekkis tõesti küsimus, kas selle pärast sai siis teekond ette võetud. Pärast läks õnneks ikka mänguks ka.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles