Suurde skandaali sattunud NFLi superstaar hävitas asitõendite varjamiseks telefoni

Ats Kuldkepp
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tom Brady
Tom Brady Foto: LUCY NICHOLSON/REUTERS

Ameerika jalgpalli liiga (NFL) üks läbi aegade edukamaid mängujuhte Tom Brady peab algaval hooajal oma koduklubi New Englad Patriotsi eest neli mängu vahele jätma, sest tal leiti olevat seos sel aastal lahvatanud skandaaliga, kus Patriotsi töötajad lasid enne jaanuaris peetud play-off kohtumist Indianapolis Coltsiga mängupallidest õhku välja, et Bradyl oleks külmades ja niisketes tingimustes parem haare.

Bradyle määrati nelja-mänguline karistus juba mais, aga pärast täiendavat uurimist otsustas NFLi komissar Roger Goodell selle jõusse jätta.

Muuhulgas seisis avalduses, et Brady lasi uurimise ajal hävitada oma mobiiltelefoni. Mängujuhi väitel polnud sel aga skandaaliga mingit pistmist - uue mobiili ning SIM-kaardi hankimine ja vana hävitamine on tema jaoks tavapärane praktika.

NFLi avalduses märgiti, et Brady oli enne mobiili hävitamist teadlik, et liiga nõudis sidevahendis olevatele tekstisõnumitele ja piltidele juurdepääsu. «Nelja kuu jooksul, mil telefon oli kasutuses, saatis Brady ja võttis vastu ligi 10 000 sõnumit. Ühtegi neist pole võimalik enam kätte saada,» kirjutati avalduses.

Brady on seotust skandaaliga eitanud ja võib otsuse kohtusse kaevata. Ka NFLi mängijate ühing on lubanud Brady karistuse vaidlustada. Kuna NFLi põhihooajal mängitakse vaid 16 kohtumist, on nelja-mänguline karistus üpris karm. Pealegi pole komissar Goodell USA-s kuigi populaarne ja paljud leiavad, et ta on skandaalis käitunud ebaõiglaselt.

Brady ja Patriots tulid sel aastal NFLi meistriks, võites finaalis (Super Bowl) 28:24 tiitlikaitsja Seattle Seahawksi. Brady valiti kolmandat korda finaalkohtumise parimaks mängijaks ja jagab nüüd selles arvestuses liidrikohta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles