Laskesuusataja müüb treeningul vigastada saanud noorsportlase toetuseks oma olümpiamedali

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tomasz Sikora
Tomasz Sikora Foto: SCANPIX

Poola laskesuusataja Tomasz Sikora otustas oma olümpiamedali oksjonile panna, et koguda raha maikuus treeningul raskelt viga saanud kaasmaalasele Tomasz Dudekile raha.

36-aastane Sikora võitis 2006. aasta Torino olümpiamängudelt 15 km ühisstardiga sõidust hõbemedali, ent otsustas selle nüüd oksjonile panna, kirjutab Gazeta.pl.

Kogu oksjonil teenitud tulu läheb 16-aastase Dudeki toetuseks. Noor laskesuusataja sai maikuus treeningul raskelt vigastada, kui teda tabas lasketiirus kaaslase kuul, mis tungis sportlase ajju.

Kuigi õnnetus juhtus maikuus, on Dudek siiani haiglas ja alustab peagi taastusraviga, mis on aga küllaltki kulukas.

Sikora sõnul on Torinos võidetud hõbemedal tema karjääri kaalukaim autasu. «See võistlus oli väga raske, nii füüsiliselt kui vaimselt,» meenutas 2009. aastal MK-sarja üldarvestuses 2. koha saanud Sikora. «Kahtlemata on see medal minu kõige väärtuslikum autasu. Aga Tomasz Dudekil ei teki ilmselt kunagi võimalust medaleid võita, seetõttu tahan teda aidata, et ta saaks vähemalt tervise korda. Lõppkokkuvõttes on see kõigest üks medal, jään ju alati hõbemedalivõitjaks.»

«Mul pole sõnu, et öelda, kui tänulik ma olen,» sõnas noorsportlase ema Irmina Dudek intervjuus Nasze Miastole. «Arstide sõnul võib mu poja taastumine aastaid võtta, aga usun, et ta saab terveks.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles