Veteranidevahelisest heitlusest väljus võitjana Tanasugarn

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tamarine Tanasugarn võidukarikaga.
Tamarine Tanasugarn võidukarikaga. Foto: SCANPIX

40-aastase jaapanlanna Kimiko Date Krummi muinasjutulise teekonna Osaka tenniseturniiril lõpetas temast seitse aastat noorem Tai tennisist Tamarine Tanasugarn.

33-aastane Tanasugarn (WTA 94.) võitis Osakas oma karjääri neljanda WTA turniiri, alistades koguni kolm tundi ja seitse minutit kestnud matšis kuuendana asetatud Date Krummi (WTA 56.) 7:5, 6:7 (4), 6:1.

1996. aastal karjääri lõpetanud, ent 2008. aasta kevadel tipptennisesse naasnud Date Krumm pälvis kogu nädala jooksul rahvusvahelise meedia tähelepanu – esmalt küttis kirgi lõbus fakt, et avaringis alistas Date Krumm endast 24 aastat noorema briti Laura Robsoni, kuid tõelise üllatuse serveeris ta veerandfinaalis, lülitades konkurentsist välja esimese paigutusega austraallanna Samantha Stosuri (WTA 8.). Ühtlasi sai temast vanim naistennisist, kes kunagi esikümne mängija alistanud. Seejärel sai ta poolfinaalis jagu kolmandana asetatud Iisraeli tennisistist Shahar Peerist (WTA 13.). Kusjuures, nii veerand- kui poolfinaal matš venisid ligi kolmetunniliseks.

Suutnuks Date Krumm täna Osakas võita, saanuks temast ka esimene üle 40-aastane naine, kes eales WTA turniiri võitnud on, ent Tanasugarnil olid teised plaanid.

Tanasugarni teekond oli mõnevõrra lihtsam kui Date Krummil, kuid näiteks eilses poolfinaalis alistas ta teisena asetatud prantslanna Marion Bartoli (WTA 16.).

Ajalooline oli tänane finaal siiski – tegemist oli n-ö läbi aegade vanima finaaliga, sest liites kokku kahe Aasia veterani vanused, saame tulemuseks 73.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles