Homme algab Tallinnas kabe suurvõistlus

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kabe
Kabe Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Homme algavad Tallinnas Euroopa noorte meistrivõistlused kabes. Voorude ajal on võimalik kõigil huvilistel võistlusi jälgida. Lõupäeval kell 12 toimuval avamisel osalevad Maailma Kabeföderatsiooni (FMJD) president Harry Otten, Tallinna abilinnapea Mihhail Kõlvart, Euroopa Kabekonföderatsiooni president Janek Mäggi ja Eesti Kabeliidu president Tarmo Tulva. Võistlused toimuvad hotellis Dzingel.

Võistlustel osaleb kokku 242 mängijat 14 riigist: Hollandist, Venemaalt, Ukrainast, Valgevenest, Tšehhist, Poolast, Belgiast, Prantsusmaalt, Itaaliast, Aserbaidžaanist, Lätist, Leedust, Eestist ja Türgist. Võistlused toimuvad neljas vanuserühmas (pisi- ja minikadetid, kadetid ja juuniorid) ning eraldi noormeestele ja neidudele – kokku kaheksas erinevas rühmas.

«Euroopa noorte meistrivõistlused on väga oluline turniir just seetõttu, et seal mängivad tulevased meistrid,» ütles Euroopa Kabekonföderatsiooni president Janek Mäggi. «Eestis toimub turniir juba kolmandat korda, seekordne on suurima osalejate arvuga võistlus. Kuna Eesti on korraldajamaa, saame panna välja suurema esindatuse – mis annab meie noortele võimaluse osaleda absoluutses tippkonkurentsis. Lisaks noortele mängijatele koguneb Tallinnas võistluste ajal ka Maailma Kabeföderatsiooni (FMJD) ja Euroopa Kabekonföderatsiooni (EDC) juhatus ning toimub Euroopa Kabekonföderatsiooni üldkoosolek.»

Eesti Kabeliidu presidendi Tarmo Tulva sõnul on käesoleva aasta Euroopa Noorte Meistrivõistlused osalejate arvu poolest ühed viimaste aastate suuremaid. «Võib julgelt väita, et augusti alguses saab Tallinnast taaskord maailma kabepealinn,» rääkis Tarmo Tulva. «Eesti on tõestanud ennast kui atraktiivset kaberiiki, kuhu nii noored kui vanemad ikka jälle mängima tulla soovivad. Käesoleval aastal osaleb võistlustel rohkem kui 240 osavõtjat 14 Euroopa riigist. Sealhulgas astuvad võistlustulle 29 Eesti noort kabetajat.»

Täpsem info võistluste kohta on üleval Eesti Kabeliidu kodulehel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles