West Hami peatreener kaitses haakristi joonistajaid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Slaven Bilic
Slaven Bilic Foto: SCANPIX

West Ham Unitedi uus peatreener Slaven Bilic on sattunud fännide kriitika alla kaitstes inimesi, kes joonistasid Horvaatia jalgpalliväljakule haakristi.

Natsi-Saksamaaga seostatud haakrist tehti Horvaatias jalgpalliväljakule enne kodumeeskonna 2016. aasta jalgpalli Euroopa meistrivõistluste valikturniiri kohtumist Itaaliaga. Kuigi rist oli joonistatud juba varem, nägid pealtvaatajad seda alles siis, kui väljaku hooldamiseks seda kemikaaliga pihustati, vahendas Independent.

«Ma ei arva, et nad on rassistid,» ütles Bilic. «Nad tegid seda, et saada tähelepanu sotsiaalmeedias. Tänapäeval, kui sa midagi sellist teed satud sa kohe Youtube`i ning sinust saab sõprade hulgas kangelane,» arvas ta.

Samuti ei soovinud Bilic kritiseerida Horvaatia jalgpalliliitu. «Nad üritavad taolisi vahejuhtumeid ära hoida,  kuid see on sama raske, kui peatada mõnda pealtvaatajat karjumast,» lisas Bilic.

Karistuseks võeti Horvaatialt meeskonnalt valikturniiri tabelist ära üks punkt ning järgmised kaks mängu peab rahvusmeeskond pidama tühjal staadionil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles