Kas ebamugavatele Klitškodele leidub üldse vastast?

Oliver Lomp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vitali Klitško (paremal)
Vitali Klitško (paremal) Foto: SCANPIX

Profipoksi WBC sarja raskekaalu tiitlimatšis alistas ukrainlane Vitali Klitško laupäeva õhtul kohtunike häältega kindlalt ameeriklase Shannon Briggsi, kuid enamik poksisõpradest pidi taas tõdema, et aastatetagune sära on ala juurest kadunud.


«Jama on see seis võrreldes aastatetagusega,» tunnistas Tartu poksiklubi Sirge treener Artur Sinilill, kes viimasele teleülekandele sattus peale üsna juhuslikult, kuna kuninglikku kaalu pole enam nii põnev jälgida. «Raskekaalu poksist on kadunud see ilu ja sära ning seda polegi enam nii huvitav vaadata.»

Tiitlikaitsja, 39-aastane Klitško oli terve 12-raundilise matši jooksul 38-aastasest Brigg­sist aktiivsem, kuid põrandale ta vastast lüüa ei suutnud. Siiski võitis ukrainlane kohtunike üksmeelse otsusega punktidega 120:107, 120:105 ja 120:107. Kusjuures nii Vitali Klitško, kelle valduses WBO ja WBC sarja tiitlid, kui ka tema vend Vladimir, kes omab IBFi, IBO, WBO tiitleid, on aastate jooksul enamiku tiitlitest kaitsnud samas stiilis.

«Loomulikult ei saa öelda, et nad on nõrgad, kuid ega nad kedagi naljalt pikali ei löö ja nokautidega ei võida, nagu Lennox Lewis (endine MM-tiitlite omanik – toim) oma valitsusajal tegi,» märkis Sinilill, kelle sõnul on ukrainlastest vennad lihtsalt nii ebameeldivad vastased, et teistel on nende vastu raske saada. «Nad on väga ebamugavad vastased. Nad on pikad ja võimsad, kuid nende stiil pole keegi pauguga pikali lüüa. Pigem lasevad rahulikult 12 raundi lõpuni ja võidavad siis punktidega. Nad ei poksi ise ega lase seda ka teistel teha. See pole ainult minu arvamus, vaid ka paljud teised Eesti ja Venemaa poksijad leiavad, et Klitškosid on igav vaadata.»

Ka matšis Briggs-Klitško oli ukrainlane tegelikult selgelt üle ja vaid ameeriklase võime taluda hoope jättis ta selles kohtumises püsti. Pärast ilmnes, et Briggsil on kõva ajupõrutus ja põsesarnaluu murd ning mees viidi haiglasse. Klitško enda sõnul näitas heitlus, et praegu talle maailmas vastast ei leidu.

«Peale minu venna ei suuda mulle keegi vastu hakata,» kinnitas Klitško, kelle sõnul ootab ta endiselt matši WBA tiitli omaniku David Haye’ga. «Tahaksin Haye nokauteerida, et võidaksin oma perekonda ainukese puuduoleva tiitli.»

Sinilille sõnul on Klitškodele nende ebamugava stiili tõttu raske vastast leida.

«Ma ei näe küll praegu sellist tõsist mootorit, kes nende tiitlid võiks võita. Võib-olla lõpetavad nad enne karjääri,» pakkus Sinilill. Vitali Klitško saab järgmisel aastal 40, Vladimir Klitško 35.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles