Eesti parim snuukrimängija alistas Riia tippturniiril tugeva inglase

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Snuuker.
Snuuker. Foto: SCANPIX

Riias toimuval esinduslikul snuukriturniiril alistas Eesti esinumber Andres Petrov kolmandas ringis maailma edetabelis 36. kohal oleva inglase Rod Lawleri 4:2.

Petrov kohtub neljandas ringis edetabelis 62. kohal oleva Peter Linesiga. Võidu korral võib eestlase järgmine vastane aga olla juba tõeliselt kõvast puust tegija, edetabelis 12. kohta hoidev Mark Allen. 18-aastane Petrov osaleb turniiridel alates 2009. aastast, ta on kolme viimase aasta Eesti meister ning tuli tänavu Euroopa meistrivõistlustel kolmandaks. 

44-aastane Lawler on profileeri kuulunud alates 1990. aastast ning kerkis 1997. aastal maailma edetabelis 20. kohale. Tema karjääri parim tulemus on 1996. aastal Šotimaa lahtistel finaali jõudmine, samuti jõudis ta kaks aastat tagasi Saksamaa lahtistel poolfinaali, ent jäi seal alla Judd Trumpile.

Riias peetaval turniiril osalevad pea kõik maailma snuukritipud eesotsas maailmameistri Stuart Binghami ja maailma hetke esinumbri Mark Selbyga. Lisaks kahele eespool mainitule löövad tuntumatest mängijatest kaasa veel Ryan Day, Graeme Dott, Ali Carter, Mark Allen, Barry Hawkins, Stephen Maguire, Shaun Murphy ja Judd Trump.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles