Tänak: jäänud on vaid võimalus sõita häid aegu

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ott Tänaku reedene päev Soome rallil ei kulgenud ootuspäraselt.
Ott Tänaku reedene päev Soome rallil ei kulgenud ootuspäraselt. Foto: Timo Anis

«Püüame kaotada nii vähe aega kui võimalik,» sõnastas Ott Tänak Soome MM-ralli viienda kiiruskatse järel eilse päeva peamise eesmärgi. Mõistagi tahtnuks Tänak ja tema kaardilugeja Raigo Mõlder sõita hoopis esimeste kohate eest, kuid kolmandal kiiruskatsel juhtunud aps lõhkus auto esiamortisaatori ja röövis sellega võimaluse maksimaalselt kihutada.

Seitse kiiruskatset piinlemist. Seejuures tuli kahel korral läbida legendaarne Ouninpohja kiiruskatse, kus pisut üle 34 km pikkusel rajal on väidetavalt 77 hüpet. Kuid kuidas sa hüppad, kui auto esiamortisaator on õlist tühi! Vastupidi, iga trampliini eel pidid eestlased hoogu maha võtma, et masina õhulendu vältida.

«Oht autot lõhkuda oli suur, amortisaatorist oli alles ainult kest,» selgitas Tänak õhtul lõpuks ometi hooldusalasse jõudes. «Legendis ma muudatusi ei teinud, lihtsalt trampliinide eel võtsin hoogu maha.»

Ettevaatlikult sõites lõpetasid eestlased eilse päeva 10. kohal, liider Jari-Matti Latvalale kogunes kaotust 3.30,2. Täna ja homme on võimalik seisu veidike parandada, kuid Tänakule ei oma see enam erilist tähtsust. «Pole suurt vahet, kas oleme lõpuks 8. või 6. Tulime siia võidu eest võitlema,» nentis ta. «Nüüd pole teha muud kui üritada sõita häid aegu.» Pole kahtlust, et Tänak himustab täna ja homme kiiruskatse võitu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles