Loobumismõtteid heietanud Jago siirdub Itaaliasse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eerik Jago
Eerik Jago Foto: Jarmo Laakso

Suvel tippspordist taandumist kaalunud võrkpallur Eerik Jago peab selle mõtte vähemalt tuleva kevadeni maha matma, sest sõlmis aastase lepingu Itaalia Serie A2 klubi Milano CheBancaga.



Tugevuselt teise liigasse koha ostnud, Põhja-Itaalias baseeruva meeskonna koosseisu kuulub mitu kõrgliigas karastunud pallurit ja eesmärgiks on tõusta Serie A1 ehk meistriliigasse. «Olen klubi korrektsuse kohta palju positiivset kuulnud,» ütles Jago, kelle kõrval on teiseks leegionäriks Slovakkia nurgaründaja Peter Janušek.

Detsembris 30-aastaseks saava 193 cm pikkuse nurgaründaja hinnangul võib tema eelmise hooaja tööandjat, Meistrite liigas seitsme parema sekka jõudnud Innsbrucki Hypo Tiroli ja CheBancat pidada tasemelt võrdseteks klubideks.

«Kui peaksime meistriliigasse tõusma, on tegemist minu karjääri suurima saavutusega,» märkis Jago. «Meistrite liigas piisab kaugele jõudmiseks üksikutest headest mängudest, Serie A2-s tuleb terve hooaja vältel stabiilselt esineda.»

16 klubi, teiste seas Kardo Kõresaare tööandjat Loreto Energy Resourcesit koondava Serie A2 taset peab Jago viimaste aastate tugevaimaks. «Kreeka meeskondade väga kehva rahalise seisu tõttu on paljud head mängijad Itaaliasse tulnud,» teadis ta.

Jago siirdub kolmapäeval saapamaa tööstuskeskusesse ja ühte jõukamasse linna esialgu üksinda. Elukaaslane Jenni ja pisipoeg Elias järgnevad perepeale lähiajal.

Suvel perekondlikel põhjustel koondise tegemistest kõrvale jäänud Jago palkamisest oli huvitatud veel üks Serie A2 klubi ja huvi tunti ka eksootilisest Bahreinist.

«Teine Itaalia meeskond ei pakkunud mulle huvi ja Bahreini ei riskinud minna. Bahreini klubi pakkumine oli rahaliselt ahvatlev, kuid seal saaksin väga suure koormuse, mis mu kannavigastust arvestades poleks parim variant. Pealegi võib Bahreinis igasugu kummalisi asju juhtuda,» selgitas hooaega Soomes Salo Piivolleys alustanud Jago.

Eile peetud hooaja avamängust jäi Jago kõrvale, kuid debüüdi peaks varem Serie A1 ja A2 võistkondadesse kuulunud mees CheBanca ridades tegema sel pühapäeval.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles