Video: ebasportlik korraldus algatas DTM-sarjas Mercedese ja Audi vahel sõja

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pascal Wehrleini sõit lõppes turva-alal.
Pascal Wehrleini sõit lõppes turva-alal. Foto: SCANPIX

Saksamaa turismiautode sarjas (DTM) kogub tuure Mercedese ja Audi vaheline tüli, mida sõitjad ise nimetavad otsesõnu sõjaks.

Pühapäeval Austrias Red Bull Ringil vihmasajus peetud sõidu viimasel ringil pidurdas Audi sõitja Timo Scheider raja kolmandas kurvis nii, et pühkis korraga teelt tema ees sõitnud Mercedese mehed Pascal Wehrleini ja Robert Wickensi. Mõlema HWA võistkonna sõitja autod libisesid kruusasele turvaalale ja sõit sai sellega nii Wehrleini kui ka Wickensi jaoks läbi.

Vahetult enne Mercedestele antud müksu oli Scheiderile aga raadio teel antud korraldus «schieb ihn raus!» ehk «lükka ta välja!» See lause jõudis ka tele-eetrisse. Audi võistkonna juht Wolfgang Ullrich teatas kiirelt, et käsk ei tulnud temalt. «See ei saanud olla minu antud korraldus, sest ma ei pea otseselt sõitjatega sidet. Räägin ainult tiimide juhtidega, nii et see ei saanud olla mina.»

Scheider: ma ei kuulnud mingit käsku

Scheider väitis pärast sõitu, et tema ei kuulnud raadiost üldse midagi. «Sain sellest teada alles pärast sõitu, kui videot vaatasin. Sõidu ajal ei teadnud ma mingist käsust ega kommentaarist midagi,» vahendab Autosport.com Scheideri sõnu. «Paha lugu, et nii läks, kindlasti polnud see mu eesmärk. Aga kui andmeid vaadata, siis minu pidurduspunkt oli täpselt samas kohas kus eelmiselgi ringil. Kui vaadata, mitu autot nendes tingimustes ilma igasuguse kontaktita teelt välja sõitis, tuleb nentida, et tegu oligi lihtsalt väga keerulise võistlusega.»

Enne sõitu sarja liidrikohta hoidnud Wehrleinil oli toimunust mõistagi risti vastupidine arusaam. «On ju ilmselge, mis toimus. Möödusin Scheiderist ja Wickensist ilma neid riivamata, aga kolmandas kurvis sõideti mulle tagant sisse. Juba siis, kui autost välja ronisin, ütles mu insener raadio teel, et Scheider tegi seda meelega. Kordust vaadates ja raadiot kuulates on kõik päevselge. Kui Audi tahab niimoodi tiitlit võita, on nad algatanud suure sõja. Loodetavasti on tagajärjed nende jaoks karmid, loodetavasti räägivad ja kirjutavad sellest kõik. Ja ma loodan, et uuel nädalal ei osta mitte ükski inimene endale Audit!» kurjustas Wehrlein.

Foto: PIXATHLON/SIPA/PIXATHLON/SIPA

Ullrich: vabandan sobimatute emotsioonide eest

Pühapäeva õhtuks oli Ullrichi jutt aga muutunud ning Audi saatis laiali pressiteate, kus tiimiboss avalikult vabandas. «Loomulikult oli tegu ebameeldiva lõpuga suurepärasele võistlusele. See, mis Timoga juhtus, ei ole asjade normaalne käik,» sõnas Ullrich. «Kindlasti ei tahtnud ma, et Robert ja Pascal turvaalale sattuksid. Vabanda, et hüüdsin boksis viibides eetrisse emotsionaalselt «Timo, lükka ta välja!» Ma ei suhtle sõitjatega sõidu ajal raadio teel ega teadnud, et raadiokanal on avatud,» selgitas ta.

«Mitte mingil juhul polnud tegu Timole antud korraldusega. Saan vaid Meredese ees väljaütlemise pärast vabandada. Selline ütlus ei peegelda minu arusaama autospordist, kuid see oli puhtalt tol hetkel valitsenud adrenaliinist tingitud. Olen võidusõitja ja mind ajas lihtsalt närvi see, kuidas Timot oli enne koheldud.»

Phoenixi võistkonnas sõitev Scheider ületas lõpujoone kuuendana, kuid kohtunikud tühistasid tema tulemuse. Lisaks on Audi tiim nüüd ametliku uurimise all. Sõidu võitis Mattias Ekström Audil (Abt), edestades 4,3 sekundiga Mercedese sõitjat Gary Paffettit (ART). Ekström on 111 punktiga ka sarja üldliider, teisel kohal on 98 punktiga Red Bull Ringil kolmandana lõpetanud Edoardo Mortara Audil (Abt).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles