Endine vormel-1 sõitja manitses McLareni tiimi kritiseerijaid

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jenson Button tänavuse hooaja McLaren-Hondaga.
Jenson Button tänavuse hooaja McLaren-Hondaga. Foto: SCANPIX

Endine vormel-1 sarja sõitja Stefan Johansson manitses F1 fänne McLaren-Honda kritiseerimise eest ja väitis, et koostöö lihvimine võib aega võtta.

Aastatel 1983-1991 vormel-1 sarjas sõitnud Johanssoni konkurentideks olid omal ajal McLaren-Hondadega kihutanud Ayrton Senna ning Alain Prost, kes valitsesid sarja 1980. aastate lõpus ning 1990. aastate alguses. Kui McLaren otsustas tänavusel hooajal taas valida mootoritootjaks Jaapani firma Honda, oodati tiimilt nii-öelda Kuldsesse Ajastusse naasmist, kuid reaalsuses on meeskond seni kogunud vaid 17 punkti ning hoiab tiimide arvestuses eelviimast kohta.

Johansson meenutas aga kritiseerijatele, et McLareni ning Honda tiimitöö lihvimine võib lihtsalt veidi aega võtta. «Kõik räägivad muudkui McLareni ja Honda koostöö «Kuldsest ajastust», kui nad Alain Prosti ja Ayrton Senna eestvedamisel tegid mitmel aastal sarjas puhta töö. Ent inimesed kipuvad unustama, et nende koostöö ei hakanud edukalt sujuma enne, kui Honda oli juba viis aastat F1 sarjas olnud ja arendanud mootorit selliseks nagu see lõpuks oli. Esimesed aastad ei olnud neil sugugi nii roosilised,» vihjas Johansson portaali gpupdate.net vahendusel sellele, et McLarenil ja Hondal võib ka nüüd õige keemia leidmiseks aastaid kuluda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles