Priit Rätsep sai Belgia MM-etapil 13. koha

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Priit Rätsep.
Priit Rätsep. Foto: Rauno Kais

Üle pika aja oli motokrossi MM-i nimekirjas ka Estonian Express Racing meeskonna nimi, kelle ridades võistles Priit Rätsep mõned aastad tagasi MX2 klassi maailmameistrivõistlustel. Aeg on aga edasi läinud ja seekord oli Rätsep võistlemas suuremas MXGP klassis, kus ta sai Belgia etapil 13. koha.

Kvalifikatsioonis sõitis Rätsep oma Hondal enamuse sõidust esitosina piirimail ja oli lõpuks 13. Analoogsed sõidud olid ka finaalid, kus Rätsep sai samuti 13. kohad. Etapi kokkuvõttes kuulus eestlasele 13. koht 16 punktiga.

«Mul oli üpris hea nädalavahetus. Olin terve nädalavahetuse 13-s mees ja arvan, et kuninglikus MXGP klassis on see ikka väga hea tulemus,» rääkis Rätsep.

«Kuna ma sellel aastal pole kordagi 30 minutit plus kaks ringi sõite võidusõidul sõitnud, siis olid mõlema lõpud mulle väga rasked. Eriti nüüd Lommelis, kus klasse oli mustmiljon ja rajal lükati siledaks ainult hüpete pealeminekuid. Ülejäänud rada oli terve nädalavahetuse puutumatu ning muutus iga sõidugi ja seda ikka aina raskemaks. Mõlemas sõidus oli enesetunne ja minek kuni 25 minutini väga hea, kuid viimased 10 minutit sai ikka korralikult piinelda. Aga ei olnud hullu, sai võidu sõita nii teistega kui ka iseendaga. Ja lõpptulemus oli minu jaoks sellises kõrges seltskonnas kindlasti positiivne. Lisaks on ka hea nentida, et tsikkel pidas sellel raskel rajal väga hästi vastu ja mingeid probleeme ei olnud, mistõttu sain ainult enda sõidule keskenduda. Lõpetuseks suured tänud Estonian Express tiimile, tänu kellele Lommelis võistlemine üldse võimalikuks sai,» lisas Rätsep.

«Priidu esitus läbi nädalavahetuse oli väga hea ja senimaani, kuni ta väsima hakkas, sõitis ta ikkagi esikümne aegu. Eks sõitude lõpud langesid natuke ära, kuna Eestis ja Baltikumis ajaliselt nii pikki sõite ei ole, aga ta sai ikkagi hästi hakkama ja hetke olukorda arvestades tegi ta maksimumilähedase tulemuse. Tsikkel toimis väga hästi ja mineku poolest oli see suhteliselt võrdväärne tehasemeeskondade tsiklitega, seega kiitus HRC Honda meestele, kes meie tehnika ette valmistasid ja seda hooldasid,» võttis meeskonna Belgia reisi kokku tiimijuht Andrus Möllits.

Rätsepa järgmine võistlus on juba kodumaal 15. augustil Tartumaal Lange motokeskuses toimuval Eesti motokrossi meistrivõistluste etapil, aga seda juba HRC Honda Racing meeskonna ridades.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles