Tugev tiim ja tuttav rada annavad medalivõimaluse

Ats Kuldkepp
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meenutus mai lõpust, kui EMi koondisega sarnane Eesti esindus aitas Martin Laasi (keskel) Tallinn-Tartu GP ja lõpuks kogu Tour of Estonia võitjaks.
Meenutus mai lõpust, kui EMi koondisega sarnane Eesti esindus aitas Martin Laasi (keskel) Tallinn-Tartu GP ja lõpuks kogu Tour of Estonia võitjaks. Foto: Margus Ansu

Täna Tartus algava jalgratta maanteesõidu EMi eel on seis segane, nagu sellistel võistlustel ikka. Osalevad ju juuniorid ja kuni 23-aastased ratturid, kelle puhul on favoriite raske välja tuua. Medalivõimalus on ka eestlastel, aga selleks tuleb ilmselt oodata pühapäevaste grupisõitudeni.

Tavalisele spordisõbrale teeb olukorra hindamise raskemaks asjaolu, et Eesti eeldatavalt tugevaimad tegijad Martin Laas (21) ja Mihkel Räim (22) pole endale veel suurt nime teinud. Ometi on mõlemad näidanud, et sisu neis on, ja omaette eelise annab kodurada. Pealegi pandi endiste tippude Rene Mandri ja Jaan Kirsipuu eestvedamisel varakult sihid paika ja U23 koondis tegi EMiks korraliku ettevalmistuse.

«Pigistasime nii palju välja kui võimalik ja alaliidu juhatus üritas ka nii palju vahendeid leida, kui neil oli. Selge see, et ideaalseks meie ettevalmistust nimetada ei saa, aga heal tasemel oli see kindlasti. Selle taha ei tohiks küll midagi jääda ja poisid on väga motiveeritud,» ütles koondise juhendaja Rene Mandri.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles