Soome parima jalgpalliklubi unistus purunes dramaatiliselt

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
HJK (sinises) ja Astana avamäng Helsingis lõppes viigiga
HJK (sinises) ja Astana avamäng Helsingis lõppes viigiga Foto: SCANPIX

Soome jalgpalli valitsev meistermeeskond HJK oli lähedal teist aastat järjest Euroopa liiga alagrupiturniirile pääsemisele, kuid lisaminutite väravast kaotati võõrsil 3:4 FC Astanale.

Meistrite liiga kolmanda eelringi paaris jäi avamäng Helsingis 0:0 viiki ning kui HJK kordusmängus avapoolaja lõpus 2:0 juhtima asus, võis tunduda, et soomlaste edasipääs on kindel, vahendab Soccernet.ee.

Tegelikkus oli aga kõike muud – veel enne vaheaega suutsid kasahhid ühe värava tagasi lüüa ning teist poolaega alustas kodumeeskond taas tabamusega. Dmitri Šomko 56. minuti värav viis aga Astana juba 0:2 seisu pealt 3:2 ette.

HJKle andis lootust 71. minut, kui Astana mees Patrick Twumasi jõhkrutsemise eest eemaldati. HJK surve realiseerus vaid viis minutit enne mängu lõppu, kui penalti teeniti, mille Erfan Zemeli ka realiseeris.

Kümnemeheline Astana ei andnud aga alla ning suutis viimaste hingetõmmetega võiduväravani jõuda - neljandal lisaminutil lõi nurgalöögiolukorrast palli väravasse Jevgeni Postnikov ning saatis oma poolehoidjad ekstaasi – edasipääs Meistrite liiga play-off'i ning kindlustatud pilet vähemalt Euroopa liiga alagruppi olid nende.

HJK saab oma euroteekonda jätkata Euroopa liiga play-off ringis, mis algab juba järgmisel nädalal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles