Endine F1 sõitja: kinniste kokpittide saatuse peaks otsustama teadus

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rubens Barrichello.
Rubens Barrichello. Foto: AP

Endine vormel-1 sarja sõitja Rubens Barrichello kommenteeris viimasel ajal arutatud plaani, mille järgi tahetakse F1 masinatele teha kinnised kokpitid. Barrichello arvates peaks kokpittide tuleviku otsustama teadus, mitte emotsionaalsed argumendid.

Kinniste kokpittide võimalikkus kerkis päevakorda selle järel, kui eelmise aasta oktoobris tegi Jaapani GP-l raske avarii Manor Marussia tiimi sõitja Jules Bianchi, kes pärast üheksakuulist koomasviibimist tänavu juuli keskel suri.

Aastatel 1993-2001 F1 sarjas sõitnud Barrichello arvates on kinniste kokpittide kasutamine küll võimalik, kuid selle üle peaks otsustama teadus. «Ainult teadus saab meile näidata, mis on õige ja mis vale. F1 sarjas on alati olnud avatud kokpitid ja meil on inimesed, kes selle üle virisevad, ning inimesed, kes arvavad, et võiks jätkata samamoodi nagu praegu,» rääkis Barrichello.

«Tegelikkuses ei saa motosport kunagi olla turvaline. Kui meil on rajatöid teostav masin rajal, siis võib kokpit olla ükskõik milline, sest niikuinii saavad sõitjad vigastada. Aga kui sa teed avarii seal, kus on normaalne sõitude ajal avariisid teha, siis uued rajad on selles osas tegelikult väga turvalised. Aga kokkuvõttes saavad millegi vajalikkust tõestada ainult avariitestid ja teadus,» selgitas Barrichello oma nägemust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles