Itaallased said naisjuuniorite grupisõidus kaksikvõidu

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Naisjuuniorite sõit.
Naisjuuniorite sõit. Foto: Ardo Säks

Täna algasid Tartus toimuvatel maanteerattasõidu Euroopa meistrivõistlustel grupisõidud ning naisjuuniorite hulgas said kaksikvõidu itaallased. Euroopa meistriks krooniti Nadia Quagliotto, teise koha sai Rachele Barbieri. Pronks läks Venemaale Karina Kasenovale.

Quagliotto pääses viimasel ringil koos Kasenovaga grupist minema ja sai sisse 7-8-sekundilise vahe. Grupp püüdis jooksikud kinni täpselt lõpujoonel ja seetõttu sai Kasenovast mööda ka peagrupist sprintinud Barbieri.

«Taktika oligi lõpus eest ära minna. Ma pole kõige parem sprinter, aga suutsin lõpuni ette jääda. Itaalia naiskond tegi suurepärast tööd, suur tänu tervele tiimile,» ütles Quagliotto, kes oli ka sõidu ajal üsna aktiivne ja pääses paari äraminekusse sisse.

«Nägin, et saame jooksikud kätte ja panin sprindis kõik mängu. See õnnestus suurepäraselt ja ma olen väga õnnelik, et saime Itaaliale kaksikvõidu tuua,» sõnas samuti üliõnnelik hõbedane neiu Barbieri.

«Sõit oli väga raske. Soe ilm ja raske rada. Püüdsin enne lõppu konkurendi maha raputada, aga ei õnnestunud. Aga õnneks jäin medalile,» sõnas Kasenova.

Naisjuuniorid läbisid täna kuus 12,4km pikkust ringi kogupikkusega 74,4km. Kokku oli stardis 87 ratturit. Eestlannadest täna keegi lõpuni ei jõudnud, kuna nad jäid ringiga maha. Parim oli Mari-Liis Mõttus, kes jäi maha ühe ringiga ja sai lõpuprotokolli kirja 56. koha.

Kell 12 alustavad harrastajad, kes sõidavad Tartu Tänavasõidus. Kokku läheb starti 136 sõitjat.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles