Õllesõprade miilijooksus püstitati võimas maailmarekord

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õllemiili harrastajad joogipausil
Õllemiili harrastajad joogipausil Foto: Beer Mile,, Facebook

Õllemiil on spordiala, kus ühe miili (1609 m) läbimisel tuleb iga 400 m järel juua 0,33 liitrine õlu, milles on vähemalt viis protsenti alkoholi. Seega tuleb distantsi vältel ära juua neli 0,33 liitrist õlut. Oksendamine on keelatud.

Kanadalane Lewis Kent läbis miili ajaga 4.55,90, mis on kinnitamata andmetel ala uus maailmarekord. Beermile.com pole tippmarki veel kõigi aegade edetabelisse lisanud. Kõigest mõned tunnid varem oli rekordi oma nimele saanud austraallane Josh Harris. Koos Harrise ja Kentiga on alla viie minuti suutnud distantsi läbida vaid James Nielsen USAst.

Õllemiili harrastajad valmistuvad hetkel 22. augustil San Fransiscos toimuvaks ala suurvõistluseks ehk Beer Mile Classicuks.

Ilma õlleta miilijooksu maailmarekord (3.43,13) kuulub legendaarsele Hicham El Guerrouj’ nimele. Eesti kõige aegade parim tulemus (3.59,74) on Tiidrek Nurme nimel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles