USA jooksja jäeti vale treeningvormi tõttu MM-koondisest välja

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jun 28, 2015; Eugene, OR, USA; Nick Symmonds celebrates after winning the 800m in 1:44.53 in the 2015 USA Championships at  Hayward Field. Mandatory Credit: Kirby Lee-USA TODAY Sports
Jun 28, 2015; Eugene, OR, USA; Nick Symmonds celebrates after winning the 800m in 1:44.53 in the 2015 USA Championships at Hayward Field. Mandatory Credit: Kirby Lee-USA TODAY Sports Foto: Kirby Lee/USA Today Sports

Ameerika 800 meetri jooksja Nick Symmonds jäeti enda sõnul USA MM-koondisest välja, kuna ta kasutas treeningutel valet vormi.

2013. aasta maailmameistrivõistlustel 800 meetri jooksus hõbeda võitnud Symmonds, keeldus alla kirjutamast USA kergejõustikuliidu kohustuslikule lepingule, mille kohase peavad kõik sportlased kasutama Nike`i treeningvarustust. Symmonds sellega aga päri ei olnud, kuna tema sponsoriks on jooksutarvete firma Brooks Running, vahendas BBC.

Kuuldes, et ta 22. augustil Pekingis algavatel maailmameistrivõistlustel USA koondist ei esinda ütles Symmonds, et taoline ühe firma monopol ei lõppe enne, kui keegi neile vastu astub.

«On kahetsusväärne, et selle tõttu mind Pekingisse ei võeta, kuid on aeg võtta osa võimu USA kergejõustikuliidult tagasi, kuna meilt, sportlastelt, on seda liiga palju ära võetud,» ütles Symmons. «Kui mind Pekingisse sõitva koondise nimekirjas ei ole, saan ma oma advokaadiga kokku ja arutan asja.»

USA kergejõustikuliit andis pressiteate kaudu teada, et nad austavad Symmonsi otsust kohtuvaidluses osas, kuid lisasid, et igal spordialal on meeskonnas kindlad reeglid, milline on meeskonna spordirõivastus ning millal seda kanda tuleb.

Pekingisse sõitva USA kergejõustikukoondise lõplik nimekiri kuulutatakse välja esmaspäeval.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles