Karel Kutsar võitis TOP200 etapi Narvas

Postimees Sport
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Karel Kutsar.
Karel Kutsar. Foto: Rauno Kais

Eesti motokrossikaravan oli eelmisel nädalavahetusel Ida-Virumaal, kus suured sooloklassid võistlesid TOP200 karikavõistluste eelviimasel etapil Narvas ja meie tulevikulootused Toilas. Esikoha teenis Karel Kutsar.

Kõige kiirema klassi kvalifikatsioonis sõitis parima ringiaja välja sarja liider Andero Lusbo (Suzuki, Kagu MK), kelle ajast jäi 0,4 sekundit Karel Kutsar (KTM, Sahkar Racing), kolmanda aja sai kirja kohaliku motoklubi sõitja Aleksei Vinogradov (KTM, Narva MK).

Esimese sõidu võitis kindlalt Kutsar, kuid teisele kohale heitlesid tagasihoidliku stardi teinud Lusbo ja Vinogradov. Lusbo suutis küll Narva noormehest mööduda, kuid Vinogradov võttis oma koha tagasi ja lõpetas sarja liidri ees teisena. Esikuuikusse sõitsid end veel Ardo Kaurit (Yamaha, Yamamoto RC), Aron Lenzius (Husqvarna, Tartu Enduro Klubi) ja Hans Priidel (Kawasaki, RedMoto Racing).

Teise sõidu stardi võitis Lusbo, kuid mõni hetk hiljem sai Kutsar temast mööda ja noormehed sõitsid ratas-rattas mõnda aega, kuid seejärel tegi Lusbo paar sõiduviga ja Kutsar pääses eest. Kolmandana ületas lõpujoone Vinogradov ning järgnevatel kohtadel taas Kaurit, Lenzius ja Priidel.

Kahe sõidu tulemusena võttis etapivõidu seega Kutsar (300 p), kellele järgnesid võrdselt 297 punkti kogunud Lusbo ja Vinogradov. Esikolmikule järgnesid Kaurit (294 p), Lenzius (292 p) ja Priidel (290 p). Lusbo suurendas sarjas oma edumaad ja tal on koos 1790 punkti, teisena jätkab Narva 8. mees Raido Nei (Kawasaki, Motodepoo Team Green, 1724 p) ja kolmandana Jaanus Koval (Honda, Viljandi VMK, 1696 p), kes oli Narvas 9.

MC B aj MX C klasside esimeses sõidus võidutses Dmitri Vinogradov (KTM, Narva MK) Sander Luige (Yamaha, Pärnu MC) ja Rauno Voldeki (KTM) ees. Vinogradovile ei leidunud teises sõidus samuti vastast ja talle kuulus ka kindel võit. Teiseks sõitis end taas Luik ja kolmandaks avasõidu neljas mees Jako Tsäko (Honda, HRC Racing Team). Kahe sõidu kokkuvõttes moodustasid MX B esikolmiku Vinogradov, Luik ja Tsäko ning gramm lahjemas klassis MRC motoklubi sõitjad Tanel Turro (Honda) ja Kardo Orav (Kawasaki) ning Aimar Platais.

MX E ja MX D ning Veteranide klasside kummaski sõidus oli parim Urmas Heliste (Kawasaki, Kagu MK), kellele järgnesid Aivo Rabbi (KTM, Paikuse MK) ja Marko Kokk (Honda, Motoextreme). Need mehed olid ühtlasi ka Veteranide 40+ arvestuse kolm parimat. MX D esikolmikusse sõitsid end Raido Kiisk (Yamaha, Pärnu MC), Kauri Raba (Yamaha, Viljandi VMK) ja Mauri Varik (Metrakit, AYR Racing Team), MX E-s aga Reio Peilman (Yamaha, Pärnu MC), Rainer Hartikainen (Kawasaki, Saku MK) ja Peeter Piirimägi (KTM, Kagu MK), selles arvestuses osalenud õrnema soo esindajatest olid Kristiina Raba (Kawasaki, Viljandi VMK) 4. ja Johanna Saareke (Yamaha, Pärnu MC) 7.

Veteranide 50+ klassi võitis Mati Pärnasalu Ülo Raudsepa (mõlemad Suzuki, MK Sinilind) ja Kaljo Tiitsi (Gas-Gas, RedMoto Racing) ees.

Kohalikele karikatele võistlesid ka 65cc ja 85cc klasside noored sõitjad ning väiksemas sõitsid end esikolmikusse Juri Vinogradov (KTM, Narva MK) ning Motoklubi K&K sõitjad Mikk Kallion ja Laur Mägi (mõlemad KTM) ning suuremas Egert Pihlak (KTM, Motoextreme), venelane Pavel Mangushev (KTM) ja Alex-Allar Rebane (KTM, Pärm Racing Team).

TOP200 karikasarja seitsmes ja ühtlasi ka viimane etapp sõidetakse 29. augustil Karksi-Nuias Ainja krossirajal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles