Liivik Kovaltšuki vastu mängimisest: kunagi oli ta mu iidol

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Siim Liivik.
Siim Liivik. Foto: Liis Treimann

Espoo Bluesi jäähokimeeskonna eestlasest ründaja Siim Liivik kiitis pärast eilses kontrollmängus Peterburi SKA vastu saadud 5:4 võitu meeskonna poolehoidjaid ning meenutas, et vastase ridades eile õhtul kaks väravat visanud Ilja Kovaltšuk oli kunagi mees, kellele ta alt üles vaatas.

Liivik tõi Bluesile KHLi lõppenud hooaja meistri SKA vastu võidu mängu eelviimasel minutil, kui litri võrku saatis. «Oli suurepärane tippmeeskonna ja tippmängijate vastu võimeid proovida. Viskasin isegi varumeeste pingil nalja, et näe, see mees oli ükskord mu iidol, nüüd mängime aga samal jääl,» vahendab MTV Sport Liiviku sõnu.

Kohtumist, kus Bluesi teine kangelane Liiviku kõrval oli kolm väravat visanud Peter Tiivola, oli tulnud jälgima 2570 pealtvaatajat. Bluesi tavapärasematel liigamängudel käib hooaja sees keskmiselt umbes sama palju rahvast. «Treeningmängu kohta oli see midagi täiesti ootamatut. Suur tänu fännidele, kes soojal suvepäeval meid toetama tulid. Kindlasti oleks neil õues ka paremat teha olnud,» sõnas Liivik, kes ootab juba kohtumisi Champions Hockey League’is, kus lööb kaasa 48 Euroopa meeskonda.

«Kesk-Euroopas on fännid kogu mängu jooksul veel fanaatilisemad ja elavad terve kohtumise jooksul sulle kaasa. Kõik ootavad väga nendele mängudele pääsemist,» ütles Liivik. Tema ja teise eestlase Robert Rooba koduklubi Blues kuulub CHLis ühte alagruppi Tšehhi meistri Litvinovi ning Prantsusmaal eelmise hooaja põhiturniiri viiendana lõpetanud Grenoble’iga. Avamäng peetakse 23. augustil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles