Inglismaa keskmik palkas järjekordse Meistrite liiga võitja

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Xherdan Shaqiri.
Xherdan Shaqiri. Foto: SCANPIX

Jalgpalli Inglismaa kõrgliigas eelmisel hooajal 9. koha saanud Stoke City on sel suvel jõudsalt meeskonna ridu täiendanud ning täna teatati järjekordse tähtmängija palkamisest. Stoke'iga liitub Xherdan Shaqiri, kes tuli 2013. aastal Müncheni Bayerniga Meistrite liiga võitjaks.

Stoke maksis Shaqiri eest Milano Interile 12 miljonit naela, mis on ühtlasi klubi senise ajaloo suurim üleminekusumma. Senine rekord oli 10 miljonit naela ja kuulus 2011. aastast peter Crouchi nimele. Shaqiri jõudis Interit esindada vaid pool hooaega, lüües 20 mängus kolm väravat.

23-aastast Šveitsi koondislast ootavad Stoke'is ees Marc Muniesa, Ibrahim Afellay, Bojan Krkic ja Marko Arnautovic, kes on samuti kõik karjääri jooksul juba Meistrite liiga võitjaks kroonitud. Kolm esimest jõudsid Euroopa klubijalgpalli hinnatuima autasuni Barcelona, Arnautovic aga Interi ridades. Stoke on koos Shaqiri hankimisega toonud suvel meeskonda juba üheksa uut meest, kellest silmapaistvamad on Afellay, veteranväravavaht Shay Given, Saksamaalt saabunud Joselu ja Philipp Wollscheid ning Chelseast laenule võetud Marco van Ginkel.

Viie Meistrite liiga võitjaga jääb Stoke ühtlasi nüüd selles arvestuses alla vaid Manchester Unitedile ja Chelseale, kelle ridadesse kuulub kuus niisuguse autasu võitnud meest. Chelseas on nendeks Gary Cahill, John Terry, Branislav Ivanovic, John Obi Mikel, Ramires ja mitu viimast hooaega laenul veetnud Oriol Romeu, Manchester Unitedis aga Wayne Rooney, Michael Carrick, Jonny Evans, Juan Mata, Bastian Schweinsteiger ja hiljuti peatreeneri Louis van Gaali ebasoosingusse langenud väravavaht Victor Valdes.

Mata tuli Meistrite liiga võitjaks Chelsea, Schweinsteiger Bayerni ja Valdes Barcelona ridades, kõik ülejäänud kaheksa meest on seda suutnud oma praeguse koduklubiga. Meistrite liiga võitjaid jagub hetkeseisuga lisaks Chelseal, Stoke'ile ja Manchester Unitedile veel seitsmesse Inglismaa kõrgliiga meeskonda, ainsatki sellise saavutuseni jõudnud meest ei ole seega poolte meistriliigas mängivate klubide ridades.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles