Haas, Õiglane ja Kivistik sõidavad MMile, Balta seis ikka lahtine

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
21aastane kümnevõistleja Janek Õiglane hoidis Euroopa meistrivõistluste pronksmedaliga Eesti kergejõustiku au kõrgel.
21aastane kümnevõistleja Janek Õiglane hoidis Euroopa meistrivõistluste pronksmedaliga Eesti kergejõustiku au kõrgel. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Eesti Kergejõustiku Liit saab 20. augustil Pekingis algavale MMile lähetada vähemalt 15 sportlast, sest IAAF saatis ametliku kutse võistlustele ka normi seni mitte täitnud kõrgushüppajale Eleriin Haasale ja kümnevõistlejale Janek Õiglasele. 

Samuti sai lõpliku kinnituse 3000 meetri takistusjooksus kaasa lööva Kaur Kivistiku osalemine, endiselt ootab IAAFi kutset aga Ksenija Balta. Haas, Õiglane, Kivistik ja Balta on MMi normatiivi küll täitnud, ent seda enne piiriks seatud aega. Balta on tänavu olnud 100 meetri jooksus normatiivist 0,03 sekundit aeglasem ning kaugushüppes on tal jäänud normist puudu samuti vaid neli sentimeetrit.

Lisaks eelnimetatud kolmikule kuuluvad Eesti koondisesse Pekingis kettaheitjad Gerd Kanter ja Martin Kupper, 400 meetri tõkkejooksjad Rasmus Mägi ja Jaak-Heinrich Jagor, odaviskajad Tanel Laanmäe, Risto Mätas ja Magnus Kirt, kümnevõistleja Maicel Uibo, maratonijooksja Roman Fosti, seitsmevõistleja Grit Šadeiko, ning maratonijooksjad Liina Luik ja Lily Luik, kes on kõik normi ettenähtud aja sees täitnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles