Väravatesadu Tbilisis: suure edu maha mänginud Barcelona võitis superkarika

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tbilisis peetud jalgpalli Euroopa superkarikafinaali ajaloo kõige väravaterohkemas mängus alistas Barcelona lisaaja järel 5:4 Sevilla, olles seejuures normaalajal maha mänginud 4:1 eduseisu.

Sevilla asus kohtumist juba 3. minutil juhtima, kui Ever Banega palli karistuslöögist väravasse saatis. Lionel Messi vastas aga omalt poolt 7. ja 16. minutil ilusate karistuslöökidega ning minut enne avapoolaja lõppu tegi Rafinha seisuks juba 3:1. Üsna teise poolaja alguses viis Luis Suarez Barcelona juba 4:1 ette ja näis, et sellega on mäng tehtud.

Sevillal olid aga teised plaanid ning 57. minutil lõi Jose Antonio Reyes ühe värava tagasi. 72. minutil eksis Barcelona kaitsja Jeremy Mathieu ning Kevin Gameiro vähendas penaltist kaotusseisu minimaalseks. Sevilla jõudis viigini 81. minutil, kui täpne oli vahetusmees Jevhen Konopljanka.

Lisaajal võttis Barcelona ikkagi oma, kui Pedro 115. minutil pärast Messi järjekordset karistuslööki tagasipõrkunud palli võrku saatis. Sevillal oli lõpuminutitel veel kaks suurepärast šanssi mäng viigistada, kuid Coke ja Adil Rami ei saanud väravale pihta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles