Andreas Hiiemägi tuli Austrias seitsmendaks

Laura Kalam
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andreas Hiiemägi
Andreas Hiiemägi Foto: Rauno Kais

Riedi krossirajal sõideti selle aasta ADAC Saksamaa lahtiste motokrossi meistrivõistluste etapp, mis oli esimene väljaspool Saksamaa piire toimunud osavõistlustest. Junior Cup klassis, kus võisteldakse 85cc tsiklitel, oli 72 osaleja hulgas stardis ka Andreas Hiiemägi.

Kuna võistlejaid oli selles klassis väga palju, siis jagati nad kahte gruppi, mille 40 parimat pääsesid finaalidesse. Hiiemägi (Husqvarna) tegi enda grupis lühikese, kuid hea sõidu ja sai kirja paremuselt 10. ringiaja ning finaaliuks oli avatud.

Avasõidu, mille esikolmiku moodustasid sakslane Jeremy Sydow, austerlane Rene Hofer ja tšehh Petr Polak (kõik KTM), lõpetas Hiiemägi 13. kohal. «Kahjuks teisel ringil tuli kaasvõistleja pärast kukkumine, aga hoolimata sellest sõitsid end siiski 30. kohalt 13.,» sõnas Hiiemägi.

Teises võidutses esimeses sõidus kuuenda koha saanud taanlane Mikkel Haarup (KTM) Sydowi ja Hoferi ees. Hiiemägi suutis oma tulemust parandada ja oli 8. «Teise sõidu start oli natuke halvem ja olin umbes 15. Õnneks suutsin veel läbi väsimuse natuke kiirust hoida ja kuni viimase ringini oma kohta parandada,» ütles Hiiemägi.

Kahe sõidu kokkuvõttes võitis etapi Sydow (47 p), teine oli Hofer (42 p) ja kolmas Haarup (40 p) ning Hiiemäele kuulus 21 punktiga 7. koht. «Rada oli üks raskemaid, millel viimase kahe aasta jooksul sõitnud olen,» sõnas Hiiemägi. «Lisaks oli seal ilm väga palav ja lämbe, kus päikse käes oli kuni 38 kraadi ning tuult ka eriti ei olnud, Eesti kliimaga harjununa oli see ikka väga raske kogemus.»

Sarja liider on Haarup (184 p), kellele järgnevad Sydow (174 p) ja Polak (144 p). Ainult ühel etapil osalenud Hiiemägi on 23.

Eeloleval nädalavahetusel osaleb Hiiemägi Lange krossirajal toimuval Addinol Eesti meistrivõistluste kolmandal etapil. «Praegu on trennis väga hea tunne sees ja loodan, et Langel läheb hästi,» ütles ta. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles