Onupojapoliitika? Kunagine jalgpallistaar aitas poja ajaloolise saavutuseni

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gheorghe Hagi Rumeenia koondise särgis.
Gheorghe Hagi Rumeenia koondise särgis. Foto: SCANPIX

Rumeenia jalgpallilegend Gheorghe Hagi on praeguseks keskendunud kodumaa jalgpalli edendamisele ja parasjagu juhendab ta kodumaa kõrgliigas Viitorul Constanta klubi. Seejuures on ta ka klubi omanik ja asutaja. Teiste seas mängib Hagi käe all ka tema poeg Ianis.

Viimati alistas Viitorul Constanta Rumeenia kõrgliigas 2:1 Craiova Universitatea ning teisel poolajal vahetusest sekkunud Ianis Hagi sai käele ka kaptenipaela. 16-aastasest mängumehest sai sellega läbi aegade kõige noorem kapten Rumeenia kõrgliigas, kirjutab Eurosport.

«Nii noores eas kaptenipaela kandmine on väga eriline asi. Olen siiski selliste asjadega harjunud,» sõnas Ianis Hagi, kes on ka Rumeenia U17 koondise kapten.

Viitorul on kuue vooru järel Rumeenia kõrgliigas teisel kohal 10 punktiga, liider on 11 silmaga Astra. Hagi pani Viitoruli klubile aluse 2009. aastal. Praeguseks 50-aastane Hagi esindas mängijana näiteks Madridi Reali ja FC Barcelonat. Kõige pikemalt pallis ta aga Istanbuli Galatasaray ridades.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles