Meistriliiga 23. voor: Floral pole eksimisruumi, Ida-Virumaa valitseja tiitel taas mängus

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Irakli Logua (keskel) on Flora ridadest tänaseks ootamatult lahkunud.
Irakli Logua (keskel) on Flora ridadest tänaseks ootamatult lahkunud. Foto: JAANUS LENSMENT/POSTIMEES

Jalgpalli Eesti meistriliiga jätkub sel nädalalõpul 23. vooru mängudega. Tabeli kaks esimest Nõmme Kalju ja Tallinna Levadia sõidavad «kohustuslikke» punkte jahtima vastavalt Paidesse ja Tartusse, viimaste voorudega esiduost pisut maha jäänud FC Florat ootab aga ees külaskäik Pärnusse. Hooaja kolmanda Ida-Virumaa derbi peavad Narva Trans ja Sillamäe Kalev, taas võidulainele naasta üritav Viljandi Tulevik võõrustab aga Infonetti.

POSTIMEHE TELEMÄNG

Pärnu Linnameeskond – FC Flora

Reedel 14. augustil kell 19.00 Pärnus Raeküla staadionil

Tänavu korduvalt tabelis ka liidrikohal olnud Flora on saanud neljast viimasest mängust vaid ühe võidu, alistades eelviimases voorus võõrsil Sillamäe Kalevi. Enne seda viigistati aga Levadia ja Infonetiga ning šokk saabus eelmises voorus, kus kaotati tänavu juba teist korda kodus Narva Transile.

«Esimene mäng, kus me kaotasime kaitses distsipliini ja mäng ei toiminud. Olime positsioonidest väljas ja lasime neil lihtsalt teha kontrarünnakuid – arvan, et see on põhiasi, miks me seda mängu ei võitnud,» sõnas Flora peatreener Norbert Hurt pärast 2:3 kaotust. «Eksimused tulid palliga olles valesöötude pealt, aga peadki siis olema nii organiseeritud, et sul on üleminekud kaitsesse paigas.»

Liigatabelis jääb Flora nüüd liidrist Nõmme Kaljust maha juba kuue ja teisel kohal olevast Tallinna Levadiast nelja punktiga, seetõttu ei saa nad Pärnu vastu endale libastumist lubada. Flora eelmine käik suvepealinna lõppes küll võiduga, ent lihtsalt see ei tulnud – maikuu lõpus peetud kohtumises jäädi teise poolaja alguses Robert Kirsi värava järel kaotusseisu. Florakatele päästsid kolm võidupunkti viis edukat minutit teise poolaja keskel, kui esmalt realiseeris Markus Jürgenson penalti ning seejärel lõi sama mees lõppseisuks 2:1.

Flora tänavune esimene külaskäik Pärnusse lõppes raskelt tulnud 2:1 võiduga. FOTO:
Flora tänavune esimene külaskäik Pärnusse lõppes raskelt tulnud 2:1 võiduga. FOTO: Foto: Mailiis Ollino

Pärnu sai värava kirja ka meeskondade esimeses omavahelises mängus aprilli keskel, kui Flora võitis kodus 3:1. Tolles kohtumises lõid Flora väravad Mihkel Ainsalu, Rauno Sappinen ja Andre Frolov, Pärnu poolelt vastas Henri Hanson. Pärnakad on liigatabelis 12 kogutud punktiga viimasel kümnendal kohal, üks neist punktidest saadi aga kätte eelmisel nädalal, kui võõrsil mängiti 1:1 viiki Infonetiga.

Pärnu viigivärava lõi tolles kohtumises Taavi Laurits, kes on viimase nelja kohtumisega kirja saanud neli tabamust. Pärnu on viimasest viiest kohtumisest suutnud välja võidelda kolm viigipunkti ning väga lähedal oldi ka neljandale, kui Nõmme Kalju vastu mängides jõuti eelviimases voorus 3:3 viigini 0:3 kaotusseisust. Samas võib Pärnu mäng kehval päeval ka täielikult laguneda, kui vaadata hiljutist 0:5 kaotust Levadiale.

Florat tabas nädala keskel veel üks tagasilöök, kui poolte kokkuleppel lõpetati koostöö ründaja Irakli Loguaga. Florast lahkumise põhjuseks perekondlikud asjaolud toonud 24-aastane Logua kuulus Florasse alates 2013. aastast, käimasoleval hooajal jõudis ta väljakul käia 19 liigamängus ning lüüa kolm väravat ja anda meeskonna parimana viis väravasöötu. Kokku jäi Logua arvele kahe ja poole Floras veedetud aastaga 21 liigaväravat.

Tema lahkumine tähendab aga, et Flora esindusmeeskonna ridadesse kuulub hetkeseisuga vaid kolm puhast ründajat – hiljuti pikast põlvetraumast tervenenud Albert Prosa, praegu põlvevigastusega platsi kõrval olev Rauno Alliku ning poole hooaja pealt klubisse saabunud Joonas Tamm, kes pole seni veel suutnud üheski liigakohtumises Flora eest jalga valgeks saada. Ääreründajatest on Hurdal siiski kasutada veel ka 21-aastane Maksim Gussev ja temast aasta noorem Joseph Saliste.

Mängust Pärnuga oleks Logua pidanud seejuures niikuinii kollaste kaartide tõttu eemale jääma. Rohkem puudujaid Floral aga pole, samuti ei pea kaartide tõttu keegi mängu veel vahele jätma Pärnul, kellel on küll tervelt kuus põhimeest selles arvestuses «ohutsoonis» ehk mängukeelust ühe kollase kaardi kaugusel. Peatreener Marko Lelov saab taas kasutada ka eelmises kohtumises platsi kõrvale jäänud poolkaitsjat Envar Lauterit, endiselt on aga ebaselge Martin Vungi seis – suvel Pärnuga liitunud kogenud poolkaitsjat on viimastes voorudes vaevanud põlvevalu ning seetõttu ei ole Vunk ka saanud kolmes viimases mängus pärnakaid aidata.

Pärnu peatreener Marko Lelov: «Premium liiga viimasest viiest mängust oleme kaotanud kaks ning kolm mängu viigistanud. Need kolm viiki oleme teeninud just võõrsil. Ees on ootamas mäng kodus FC Floraga. Lisamotivatsiooniks selles mängus peab just olema koduseinte toetus ja tahe vastaseid võita.»

Pärnu poolkaitsja Chris Anderson: «Nagu eelmised mängud on näidanud, siis suudame tabeli tipus olevate meeskondadega võrdselt mänguda. Kui suudame kannatlikud olla ja oma mängu mängida, siis on võimalus ka Floralt punkte võtta.»

Flora peatreener Norbert Hurt: «Meie järgmiseks vastaseks on Pärnu, kes mängib heade noormängijatega lahtist jalgpalli. See kohtumine saab olema võitluslik ja hea tempoga. Me oleme pidanud palju mänge, kuid saanud piisavalt taastuda, et olla Pärnuga mänguks valmis.»

Flora ründaja Rauno Alliku: «Viimases mängus andis Pärnu meile kõva lahingu. Pärnus pole kunagi lihtne mängida ja me peame maksimaalselt keskenduma.»

POSTIMEHE TELEMÄNG

Narva Trans – Sillamäe Kalev

Laupäeval 15. augustil kell 19.00 Narvas Kreenholmi staadionil

Senise hooaja mõlemad Ida-Virumaa derbid on olnud haaravad ning midagi vähemat ei maksa oodata ka laupäevasest kohtumisest. Tänavu on mõlemas omavahelises mängus peale jäänud Sillamäe Kalev, kes alistas Narva Transi aprilli lõpus võõrsil tänu Jaroslav Kvassovi ja Aleksandr Dubõkini väravatele 2:1 ning mai keskel kodus Daniil Ratnikovi tabamusest 1:0.

Efektse väravaga avamängu kangelaseks kerkinud Dubõkin on aga tänaseks Sillamäe ridadest lahkunud, kandes alates suvest kihlveopettustes süüdistatuna pikka mängukeeldu. Samamoodi on muutustelaine üle käinud mõlema meeskonna treeneripingist ja koosseisust. Selgelt paremini on see mõjunud Transile, kes on tabelis kuuendal kohal. Sillamäe on neist rea võrra kõrgemal ja koguni kümne punkti kaugusel, ent kalevlaste viimase aja mänguvormi vaadates ei pruugi see edumaa sugugi veel turvaline olla.

Sillamäe Kalev ei saa oma mängu kuidagi käima. FOTO:
Sillamäe Kalev ei saa oma mängu kuidagi käima. FOTO: Foto: Kris Süld

Kindlasti tulevad laupäevasele mängule parema emotsiooni pealt Transi pallurid, kes alistasid viimati võõrsil 3:2 FC Flora. Sillamäe ongi seejuures ainus meeskond, kelle vastu narvakad pole sel hooajal veel ainsatki punkti teeninud. Ka ajalooliselt on Sillamäe omavahelistes kohtumistes peal, ehkki üsna napilt – pärast Sillamäe naasmist kõrgliigasse on Sillamäe võitnud meistriliigas 16 Ida-Virumaa derbit ja Trans 11, viigiliselt on lõppenud 3 mängu. Väravate vahe on Sillamäe kasuks 52:46. Viimati suutis Trans liigamängus Sillamäest jagu saada 2012. aasta oktoobris, kui võõrsil võideti 3:0. Sestpeale on aga kümnest liigakohtumisest vaid ühes Sillamäelt viigipunkt näpatud.

Transi tänavune hooaeg on kulgenud tõusude ja mõõnadega, ent mida aeg edasi, seda paremaks piirilinlaste mäng muutub. Juuli alguses ametisse asunud peatreeneri Adjam Kuzjajevi käe all on võidetud lisaks Florale ka Pärnu Linnameeskonda ja Tartu Tammekat, väga südilt hakati kodus vastu ka tiitlikaitsjale Levadiale ning vaid mäng Infonetiga läks piirilinlastel täielikult aia taha. Sillamäe on seevastu Deniss Ugarovi käe all teinud vähikäiku, mille seniseks tipuks oli eelmise vooru 1:2 kaotus Nõmme Kaljule. Sellega minetati sisuliselt ka võimalused medalimängus sõna sekka öelda, rääkimata kullaheitlusesse sekkumisest.

Transi kohtumine Floraga küttis hulgaliselt kirgi kohtunikutöö teemal, fakt on aga see, et piirilinna meeskonda ei saa laupäeval aidata ei Marek Kaljumäe ega ka Tanel Tamberg, kes mõlemad eemaldati Flora vastu platsilt. Samuti on kahtlane Maksim Lipini kaasategemine, sest eelmises kohtumises efektse avavärava löönud äärepoolkaitsja vigastas teisel poolajal põlve ning pidi väljakult lahkuma.

Sillamäel sunnitud põhjustel puudujaid ei ole, küll aga püüti nädala sees omapärasel moel tähelepanu karikamängus. Neljandasse liigasse kuuluv RJK Märjamaa alistati võõrsil oodatult probleemideta 6:1, kuid teisel poolajal jäeti end vabatahtlikult vähemusse, et esmalt Aleksei Tšerkassovile ja seejärel ka Aleksandr Ivanjušinile puhkust anda.

Transi peatreener Adjam Kuzjajev: «Olukord enne mängu on üsna raske. Meil on väga palju diskvalifitseeritud ning vigastatud mängijaid, seetõttu ei ole koosseis siiamaani kinnitatud. Sõltumata sellest, derby on ikkagi derby. Katsume saada positiivse tulemuse, eriti kodus.»

Transi keskkaitsja Roman Nesterovski: «Meie võit Flora vastu mõjutas meid väga positiivselt psühholoogilises mõttes, kuid kahjuks samuti vähendas meie koosseisu enne mängu Kaleviga. Kindlasti mängime võidule ning kutsume meie poolehoidjaid meid selles olulises mängus toetama.»

Sillamäe abitreener Vadim Dobiža: «Derbimängudesse on natuke teine suhtumine. Vastasseis on põhimõtteline. Mõlema võistkonna mängijad on väga hästi motiveeritud ja annavad ennast sada viiskümmend protsenti võidu saavutamiseks.»

Sillamäe poolkaitsja Deniss Tjapkin: «Mängud Transi vastu on alati põnevad, rasked, aga samal ajal emotsioone täis. Meeleolu on positiivne ning sõidame Narva eesmärgiga võita.»

Paide Linnameeskond – Nõmme Kalju

Reedel 14. augustil kell 19.00 Paide linnastaadionil

Mängu näitavad otsepildis portaalid jalgpall.ee ja premiumliiga.ee

Eelmises omavahelises mängus oli Paide juuli algul lähedal Kaljult punktide röövimisele, kui Vladimir Voskoboinikovi avaväravale vastas teisel poolajal Ats Sillaste. Kaljule päästis alles 87. minutil kolm punkti Reginaldi suurepärane löök, kusjuures Postimehe lugejad valisid poolkaitsja tabamuse äsja ka juulikuu kauneimaks väravaks.

Kalju on suutnud oma võiduseeria venitada juba seitsme mängu pikkuseks ning arvestades ees ootavat keeruliste kohtumiste rida minnakse ka Paidest kindlasti kolme punkti võtma. Tabelis edestatakse lähimat jälitajat Levadiat kahe ning kolmandal kohal olevat Florat kuue punktiga Nädala sees peetud Evald Tipneri karikasarja mängus oli Kalju 3:0 parem II liigas mängivast ambitsioonikast Tallinn C.F.-i meeskonnast, kõik kolm tabamust kanti Sören Kaldma nimele. Kalju peatreener Sergei Terehhov kasutas aga suhteliselt arvukalt kogenud mängijaid – platsil käisid näiteks nii Karl Mööl, Ken Kallaste, Jorge Rodrigues, Eino Puri, Borislav Topic, Tarmo Neemelo kui ka Vladimir Voskoboinikov – ning see võib anda Paidele eduks pisikese lisalootuse.

Allan Kimbaloula ei pruugi Nõmme Kalju ridades jätkata. FOTO:
Allan Kimbaloula ei pruugi Nõmme Kalju ridades jätkata. FOTO: Foto: Tairo Lutter

Hooaja esimese omavahelise mängu võitis Kalju tänu Neemelo, Voskoboinikovi ja Allan-Axel Kimbaloula väravatele 3:0. Viimatinimetatud mehe mängud Kalju särgis võivad aga ollagi mängitud, sest prantslane jahib uut koduklubi välismaalt. Kalju õnneks on viimastes mängudes väga heas hoos olnud Ats Purje, kes on tekkinud olukordi väravateks realiseerinud nii oma osava töö kui ka lihtsalt hea ründaja kombel õiges kohas viibimisega, nagu näiteks eelmises voorus Sillamäe vastu. Kokku on Purje arvel senise hooajaga juba 12 väravat ja 7 söötu, mis annab talle resultatiivsustabelis Ingemar Teeveri järel teise koha.

Märkimist on väärt ka see, et Premium liiga parimate söödujagajate tabelis on Kalju käes kolmikjuhtimine – nii Purje, Joel Lindpere kui ka Hidetoshi Wakui on kaaslasi täpsete söötudega toitnud seitsmel korral. Ühtlasi on 50 väravat löönud Kalju liiga resultatiivseim meeskond, samas kui Paide on endale lüüa lasknud pea sama arvu väravaid. Viimati võitles Paide tänu Vjatšeslav Zahhovaiko hilisele, aga ilusale karistuslöögile Tartu Tammeka käest välja viigipunkti, jätkates liigatabelis kaheksandal kohal. Viljandi Tulevikust lahutab järvamaalasi samas vaid üks punkt.

Kalju poolel jätab mängu vahele Jorge Rodrigues, kes noppis endale kohtumises Sillamäega aja venitamise eest kollase hoiatuskaardi ning saab seetõttu karistuse enne järgmisi tähtsaid mänge ära kanda. Paide peatreener Meelis Rooba saab aga taas kasutada tänavu juba kuus liigaväravat löönud ründajat Jasper Uwaegbulami, kes oli eelmises kohtumises Tammekaga mängukeelu all.

Paide peatreener Meelis Rooba: «Vastaseks on heas hoos olev Nõmme Kalju, kes on ka tabeliliider. Paide eesmärk on mängida oma võimetele vastavalt ja näidata, et suudame tugevaid võita.»

Paide kaitsja Viktor Klimejev: «Tulemas on huvitav mäng Kaljuga. Viimase omavahelise mängu mõru maitse on vaja ära unustada ja näidata kodus, milleks oleme võimelised.»

Kalju peatreener Sergei Terehhov: «Paide on saanud häid täiendusi ning oam mängu käima. Kindlasti peame olema ettevaatlikud ning hästi mängima, meie eesmärgiks on kolm punkti.»

Kalju väravavaht Vitali Teleš: «Raske vastane on, kuid me tahame tulla meistriks ning läheme igale mängule võidumõtetega. Kindlasti ootame ka fänne staadionile.»

Tartu Tammeka on kohati näidanud Eesti tippklubide vastu väga head mängu, kuid punkte pole neilt seni veel suudetud röövida. FOTO:
Tartu Tammeka on kohati näidanud Eesti tippklubide vastu väga head mängu, kuid punkte pole neilt seni veel suudetud röövida. FOTO: Foto: Rein Murakas

Tartu Tammeka – Tallinna Levadia

Laupäeval 15. augustil kell 16.30 Tartus Tamme staadionil

Mängu näitab otsepildis ETV

Liigatabelis eelviimasele pulgale langenud Tammeka oli sealt taas kõrgemale tõusmisest eelmises voorus mõne minuti kaugusel, kuid Paide suutis mängu lõpuminutitel välja mängida 1:1 viigi ja nii jätkavad tartlased üheksandana.

Premium liiga senise hooaja hõredaima kaitsega Tammeka on tänavu Levadiale südilt vastu hakanud, kuid märtsis kaotati Tallinnas 1:2 ja juuni lõpus koduväljakul 2:3. Tabelitippudelt saadud mitme suureskoorilise sauna kõrval hoiavad tartlasi vee peal olulised võidud põhikonkurentide üle ja nii ei anna ka praegune tabeliseis veel väga suurt põhjust muretsemiseks, seda enam, et näiteks Paide ja Pärnuga võrreldes on Tammekal üks mäng varuks. Levadia on aga Kaljust vaid kahe punkti kaugusel ja valmis liidri võimalikku libastumist kohe ära kasutama.

Kui Tammeka pidas oma 1/32 finaali mängu Evald Tipneri karikasarjas ära juba augusti esimestel päevadel, siis Levadia hoolitses Tallinna FC Olympic Olybeti vastu vooru seni suurima skoori eest, võites koguni 14:0. Täpselt pooled Levadia väravatest ehk seitse lõi Kaimar Saag, kaks tabamust lisas Pavel Marin ning ühe korra olid täpsed Rasmus Peetson, Mark Oliver Roosnupp, Henry Rohtla ja vahetusest sekkunud Nikita Koger. Väravatelainel oli Levadia ka eelmises voorus, kui Viljandi Tulevik alistati võõrsil 4:0. Kaks väravat sai tolles mängus kirja Ingemar Teever, kes jätkab tänu sellele 16 tabamusega suurimate väravaküttide tabeli esikohal.

16 on hetkeseisuga ilus number ka Levadia jaoks, sest täpselt nii palju mänge on möödas päevast, mil Premium liigas viimati kaotusekibedust tunti. Nimetatud 16 kohtumisest on seejuures võidetud tervelt 12. Küll aga on jätkuvalt vigastusega väljas poolkaitsja Ilja Antonov ning kuna eelmises kohtumises ei saanud kollaste kaartide tõttu mängida ka Rasmus Peetson, andis peatreener Marko Kristal esmakordselt Premium liigas täismänguks võimaluse noorele Kaspar Mutsole, kes pääses kõrgiliigas esmakordselt platsile oma 17. sünnipäeval ehk 1. augustil Pärnu Linnameeskonna vastu. Tammeka poolel ei saa kollaste kaartide tõttu kaasa teha kaitsja Kaarel Kiidron.

Tammeka abitreener Mario Hansi: «Levadia on hakanud liikuvamat ja atraktiivsemat jalgpalli mängima, mis meie meeskondlikule kaitsele kindlasti parajaks proovikiviks osutub. Kui suudame kaitsefaasis mõtestatult mängida, siis olen veendunud, et võime Levadiat seekord juba üllatada, sest rünnakul suudame kõigi vastu ohtlikud olla.»

Tammeka kaitsja Martin Jõgi: «Tuleb väga raske ja võitluslik mäng, kus omad eksimused võivad valusalt kätte maksta. Oleme mänguks Levadiaga tõsiselt valmistunud. Aukartust ei tunne ning kodupubliku abil loodame näidata Levadiale südi vastupanu.»

Levadia abitreener Indrek Zelinski: «Tammeka on õppinud kontrarünnakutel nõelama ning ilmselt üritavad nad laupäeval samamoodi tegutseda. Oleme nende mängustiiliga tuttavad ja teame, mida neilt oodata. Küsimus on meie enda mängus ja realiseerimises. Kui teeme oma asjad väljakul korralikult ära, siis tänutäheks tuleb ka soovitud resultaat.»

Levadia eest tänavu mitmel eri positsioonil mänginud Dmitri Kruglov: «Püüame samamoodi edasi mängida kui viimastes kohtumistes. Oluline on kiiresti värav lüüa, mängu domineerida ja ohtralt võimalusi luua. Midagi lihtsat me ei oota – Tartus on alati raske mängida ja kindlasti kujuneb laupäevane kohtumine väga võitluslikuks. Peame korralikult valmistuma ja keskenduma.»

Viljandi Tulevik – Tallinna Infonet

Reedel 14. augustil kell 19.00 Viljandi linnastaadionil

Mängu näitavad otsepildis portaalid jalgpall.ee ja premiumliiga.ee

Tulevik jätkas eelmises voorus Levadia vastu saadud 0:4 kaotusega oma käimasolevat kurba seeriat, sest punkte pole nüüd teenitud juba kuues mängus järjest. Mulkide väravate vahe on neis mängudes olnud 3:20 ning koguni neljal korral on lubatud vastasel enda võrku saata neli palli.

Ühtlasi on Tulevik praeguseks Premium liiga selgelt kõige kehvema resultatiivsusega meeskond, sest 22 peetud mänguga on löödud vaid 22 väravat. Liigatabelis ollakse pikalt püsima jäädud 18 punkti peale ning vähemalt teoorias on nii Paidel kui ka Tartu Tammekal võimalik eesootava vooruga mulkide kõrvale tõusta. Väikest lootust väravasoonele naasmise osas annab Tulevikule nädalasisene karikamäng, kus alistati 7:0 JK Kaitseliit Kalev.

Värava löömine on Tuleviku jaoks olnud viimastes mängudes murekoht. FOTO:
Värava löömine on Tuleviku jaoks olnud viimastes mängudes murekoht. FOTO: Foto: Elmo Riig

Ehkki algselt kanti kõik seitse tabamust soomlase Sakari Tukianeni arvele, läks üks värav lõpuks siiski kirja Raido Romanile. See pisiasi ei vähenda aga viljandlaste lootust, et suvel Florast laenule saadetud soomlasest ründaja on lõpuks väravasoone üles leidnud ning rõõmustab poolehoidjaid ka liigamängudes.

Samas on Infonet tänavu üks raskemaid vastaseid, kelle vastu minna väravatearvet kasvatama – enda võrku on pall lubatud seni vaid 17 korral, mis märgib Flora järel paremuselt napilt teist kaitseliini. Tänu reeglites leidunud punktile on Infoneti ridadesse lõpuks lisandunud ka väravakütt, kellest terve tänavuse hooaja on puudust tuntud, kui klubiga liitus taas Vladislav Ivanov. Hooaja algul Infonetiga lepingu sõlminud, ent siis Usbekistani lahkunud 29-aastane ründaja on tagasi meeskonnas ning valmis väravaid kõmmutama.

Kolme aasta eest kõrgliiga parimaks väravakütiks kerkinud Ivanov kuulus koosseisu juba Infoneti teisipäevases karikamängus JK Piraajaga, kuid platsile veel ei jõudnud. Väravalöömise kunsti said sedapuhku harjutada teised mehed, kellest suvine täiendus Sergei Tumasjan sai kirja ka kübaratriki. Veel olid 8:0 võidumängus täpsed Vladislav Kozlovs, Tanel Melts, Jevgeni Harin, Ermal Hajdari ja Vladislav Ogorodnik.

Eelmises voorus pidi Infonet kodus leppima pettumust valmistanud 1:1 viigiga Pärnu Linnameeskonna vastu ning liigatabelis ollakse kolmandast kohast endiselt kümne punkti kaugusel. Samas olid eelmise vooru kohtumisest kaartide tõttu eemal koguni neli põhimängijat – Kozlovs, Aleksandr Dmitrijev, Kassim Aidara ja Vladimir Avilov. Viljandi vastu on kogu nelik jälle rivis, samas ei saa kaasa teha Aleksandr Semahhin ning mängus Pärnu vastu lisaminutitel punase kaardi teeninud äärekaitsja Aleksandr Volodin. Tulevikul ei saa kaartide tõttu mängida poolkaitsja Tanel Lang.

Tuleviku treener Kevin Paavo: «Tihe mängude graafik on meile paras väljakutse. Sellegipoolest lähme Infoneti vastu heas meeleolus. Kogu võistkond on selleks mänguks valmis.»

Tuleviku poolkaitsja Indrek Ilves: «Peame tegema õiged järeldused pärast kaotust Levadia vastu. Arvan, et oleme maksimaalselt meelestatud ja mängijad põlevad võidusoovist. Loodan, et tuleb korralikult publikut ja saame fännidele head mängu näidata. Eesmärk on lõpetada kaotuste seeria ning naasta võidulainele.»

Infoneti peatreener Aleksandr Puštov: «Tulevik on omal väljakul väga ohtlik vastane – seda võib eelmise mängu põhjal öelda. Meie ründajad on valmis koos täiendusega Vladislav Ivanovi näol. Loodame, et suudame realiseerida just nii palju võimalusi, et saaksime tuua Viljandist kolm punkti.»

Infoneti poolkaitsja Sergei Tumasjan: «Usun meie meeskonda ja meie ühtsesse jõudu! Usun sellesse, et võidame ning et kavatseme võidelda nende punktide eest viimse sekundini nagu päris gladiaatorid ja sõdalased! Mäng-mängu järel kogume kindlust ja tõuseme kõrgemale! Saame Euroopa liigasse!»

Liigatabel:

  1. Nõmme Kalju 54 punkti
  2. FC Levadia 52 p
  3. FC Flora 48 p
  4. Sillamäe Kalev 38 p
  5. FC Infonet 38 p
  6. Narva Trans 28 p
  7. Viljandi Tulevik 18 p
  8. Paide Linnameeskond 17 p
  9. Tartu Tammeka 15 p
  10. Pärnu Linnameeskond 11 p

Viimase 5 mängu vormitabel:

  1. Kalju 15 punkti
  2. Levadia 11 p
  3. Infonet 9 p
  4. Flora 8 p
  5. Sillamäe 7 p
  6. Trans 6 p
  7. Paide 5 p
  8. Pärnu 3 p
  9. Tammeka 1 p
  10. Tulevik 0 p

Vaata 22. vooru kohtumiste kokkuvõtteid:

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles