Mart Tikkerbär tuli rallikrossi Põhja-Euroopa meistriks

Laura Kalam
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mart Tikkerbär
Mart Tikkerbär Foto: Agita Zariņa

Mart Tikkerbär, kes tänavu teeb kaasa FIA NEZ (North-European Zone) sarja rallikrossi meistrivõistlustel klassis Super Car, tuli möödnud nädalavahetusel Taanis peetud etapil võitjaks. Sellega oli Mitsubishi Lancer EVO 6 masinal sõitnud Tikkerbär kogunud piisavalt punkte, et tulla tänavuseks Põhja-Euroopa meistriks rallikrossis. 

Avaetapil Leedus tunnistas ta kohaliku sõitja paremust ja sai teise koha. Teisel etapil Lätis sai Tikkerbär võidu ja kolmandale etapile Taanis tuli ta sarja liidrina. Taani etapil näitas eelsõitudes väga head kiirust kohalik mees Dennis Romer, kuid oluline on olla parim finaalis. Romer katkestas finaali tehnilistel põhjustel ja etapivõitjaks tuli Tikkerbär, kes kindlustas sellega tänavuse meistritiitli.

Teine eestlane, Sten Karuks (Peugeot) lõpetas Taani etapi teisena, kindlustades Eestile kaksikvõidu. Enne viimast etappi on Karuks neljandal kohal, kuid kuna kahte eespool olevat sõitjat sellel nädalavahetusel Norras stardis pole, on Karuksil suur võimalus  tuua Eestile FIA NEZ sarja Super Car klassi hooaja kaksikvõit. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles