Punase kaardi saanud väravavaht tegi Inglismaal omapärast ajalugu

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
West Ham Unitedi väravavaht Adrian sai mängus Leicester City vastu punase kaardi.
West Ham Unitedi väravavaht Adrian sai mängus Leicester City vastu punase kaardi. Foto: SCANPIX

Jalgpalli Inglismaa kõrgliigas tegi omapärast ajalugu West Ham Unitedi väravavaht Adrian, kes saadeti kohtumises Leicester City vastu punase kaardiga väljakult minema.

Nimelt sai hispaanlasest Inglismaa Premier League'i ajaloos esimene väravavaht, kes on punase kaardi teeninud vastase väljakupoolel. Adrian läks mängu lõpuminutitel 1:2 kaotusseisus teise väljaku otsa oma ründajatele appi, kuid tegi seal vea Jamie Vardyle, tabades kõrgele tõstetud jalaga kogemata vastast. Kohtunik Anthony Taylor näitas väravavahile kõhklematult punast kaarti.

Kuna West Hamil olid selleks hetkeks juba kõik kolm vahetust tehtud, tõmbas loetud minutiteks väravavahisärgi selga ja kindad kätte Soome päritolu äärekaitsja Carl Jenkinson. Kohtumine lõppeski siiski Leicesteri 2:1 võiduga, võitjate väravad lõid Shinji Okazaki ja Riyad Mahrez. West Hami auvärav kanti Dimitri Payeti nimele.

Adrian vabandas pärast kohtumist oma vea eest, märkides, et ei tahtnud kindlasti Vardyle meelega haiget teha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles