Jalgpalli otsepilt: Flora kirjutas tabelisse kindla võidu

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti jalgpallimeistrivõistluste tänases ainsas kohtumises teenis FC Flora koduväljakul kindla võidu, kui Viljandi Tulevik alistati 24. vooru avamängus 4:1.

Flora asus kohtumist juhtima 11. minutil, kui täpne oli Joseph Saliste, 20. minutil lõi Saliste matši teise värava. 29. minutil suutis Gerdo Juhkam avada skoori ka Viljandi poolelt. Teisel poolajal vormistasid aga Andre Frolovi (56. minutil) ja Mihkel Ainsalu (90.+1. minutil) tabamused lõppseisu.

Turniiritabelis on Floral kolmandana 54 punkti. Viljandi on 18 silmaga kaheksas. Esikohal on FC Levadia 55 silmaga ja teine Nõmme Kalju 54 punktiga. Homme lähevad Levadia ja Kalju omavahel vastamisi, kohtumist näeb otsepildis Postimehe veebiküljelt.

POSTIMEHE TELEMÄNG

FC Flora – Viljandi Tulevik

Esmaspäeval 17. augustil kell 19.00 Tallinnas Lilleküla staadionil

Flora ravis eelmistest mängudest saadud pettumust nädalavahetusel suvepealinlasi klohmides, alistades võõrsil Pärnu Linnameeskonna suurelt 5:1. Kaotusseisu jäämisele vastati kiiresti ja kindlalt, kaks väravat sai kirja Albert Prosa ning ühe Markus Jürgenson, Rauno Sappinen ja Joseph Saliste.

Hoolimata vahepealsetest libastumistest Infoneti ja Narva Transi vastu on Flora endiselt liidrist Levadiast vaid nelja ning Kaljust kolme punkti ehk ühe võidu kaugusel. Tuleviku kohal hõljuvad aga murepilved, sest pärast 0:1 allaajäämist Infonetile on meeskond kaotanud järjest juba seitse kohtumist väravate vahega 3:21. Liigatabelis on endast ammu mööda lubatud Narva Trans ja viimase vooruga möödus mulkidest ka Paide.

18 punktiga kaheksandal kohal jätkav Tulevik on küll pidanud mitmest konkurendist mängu vähem, ent tegemist on kohtumisega Tartu Tammeka vastu ja kui seegi peaks 31. augustil kaotatama, on Viljandil kuri karjas. Praegu on Tammeka neist veel siiski kolme punkti ning Pärnu Linnameeskond kuue punkti kaugusel. Tuleviku suurimaks mureks on väravate löömine, sest kui viimase seitsme mänguga on neid kirja saadud ainult kolm, siis terve senise hooaja peale on võrku sahistatud 22 korral.

Tegemist on liiga halvima näitajaga ning seni pole ka Floralt suvel Joonas Tamme asendusena laenuks saadud ründajad Martin Kase ja Sakari Tukiainen suutnud meeskonda aidata. Kahe peale on mehed pidanud Tuleviku eest Premium liigas juba kümme täismängu, väravatearve on aga jätkuvalt avamata. Löödud väravate arvestuses hakkavad Tulevikul eest ära libisema juba nii Tammeka kui ka Pärnu, rääkimata Paidest.

Kummalisel kombel on samamoodi Floras käinud ka Tamme käsi, kes pole hooaja esimeses pooles Tuleviku särgis löödud üheksale liigaväravale suutnud kaheksa liigakohtumisega lisa hankida. Et Tamm suutis Pärnu vastu kollasest kaardist hoiduda, avaneb tal võimalus Flora eest skoori teha just eelmise koduklubi vastu. Ükski florakas kaartide tõttu mängust eemale jääma ei pea, küll aga ei saa endist tööandjat kollitada kahe hooaja vahel Viljandisse kolinud Sander Post – eelmises mängus teenitud kollane kaart jätab mehe kohtumisest Floraga kõrvale. Samas on taas mängukeelust vaba poolkaitsja Tanel Lang.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles