Korvpallinaiskond alustas ettevalmistust EM-valiksarjaks

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaanus Levkoi Eesti naiste korvpallikoondist juhendamas.
Jaanus Levkoi Eesti naiste korvpallikoondist juhendamas. Foto: Liis Treimann

Pärast varasuviseid turniire, kus mängiti B-koondise nime all, kogunes Eesti naiste korvpallikoondis tänavu esmakordselt. Tallinnas alustas tööd 11 mängijat, üks lisandub paari päeva möödudes.

Kohal on B-koondise tuumik ning lisaks mõned kogenumad mängijad. «Eks ma näengi seda nii, et B-koondise tüdrukud, kes näitasid end välisturniiridel kevadel heast küljest, tulid suuremalt jaolt siia kaasa,» sõnas peatreener Jaanus Levkoi.

B-koondise mängijatele lisandusid Liisi Sokman, Pirgit Püü, Laina Mesila-Kaarmannn, Kaia Kosk ja Mirjam Nikolai. Tuntumatest noorematest mängijatest on puudu Kadri-Ann Lass ja Jane Svilberg, kes sõitsid tagasi USAsse, et jätkata seal õppimist ja mängimist.

Puudu on ka naiskonna liider ning kapten Merike Anderson, kellega Levkoil on erikokkulepe. «Kuna tema Belgia klubi (sel hooajal osaleb Euroliigas) alustab suhteliselt varakult ettevalmistust, siis leppisime juba kevadel kokku, et Anderson selles laagris ei osale,» sõnas Levkoi ja lisas, et Anderson on koondise juures olemas novembris.

Ketttu Jallai teatas samas, et peab liituma laagriga paari päeva möödudes. «Kahjuks ei saanud ma mingit tagasisidet Jana Rannaveskilt, kuid loodan selle välja uurida. Tema persoon huvitaks mind koondise juures küll. Kuna tagaliinis on meil konkurents niigi tihe, siis Oksana Miiliga on meil jutt, et kui vaja on, siis ta tuleb. Maaja Bratka oli juba mais-juunis meiega, nii et ka edurivis on kindel tegija olemas,» jätkas Levkoi. Teatavasti andis USAs õppiv tsenter Trine Kasemägi hiljuti mõneti ootamatult teada, et loobub tippspordist.

Naiste koondise esimene mäng EM-valiksarjas on Eestil 21. novembril võõrsil EM-hõbeda Prantsusmaaga ning kohe seejärel 25. novembril kodus tähtsas mängus Horvaatiaga. Järgmine valikmängude «aken» on 2016. aaasta veebruari teises pooles.

Esimesel treeningul osalesid:

Laina Mesila-Kaarmann

Mailis Pokk (taastub õlalõikusest)

Pirgit Püü

Birgit Piibur

Liisi Sokman

Kaia Kosk

Mirjam Nikolai

Janett Perv

Annika Köster

Marit Maaring

Maaja Bratka

Erinevatel põhjustel ei osale selles laagris : Oksana Miil, Merike Anderson, Valeria Kast, Kerttu Jallai, Kadri Ann Lass, Jane Svilberg, Jana Rannaveski.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles