Hokiliigaga võib liituda viies klubi

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riho Soonik.
Riho Soonik. Foto: Pm

Eesti jäähokimeistriliiga on alanud omapärasel kombel. Kaks nädalat tagasi peeti avamäng Kohtla-Järve Viru Sputniku ja Tallinna TKK vahel, järgmist kohtumist tuleb aga oodata 30. oktoobrini. Seega jääb kahe mängu vahele täpselt kolm nädalat. Lisaks võib esialgu nelja klubiga alustanud meistriliigaga liituda ka viies meeskond.


Eesti Jäähokiliidu peasekretäri Riho Sooniku sõnul peetakse liitumise üle läbirääkimisi Viljandiga. «Asi pole veel päris kindel, kuid üsna tõenäoliselt hakkab Viljandi mängima. Kui ilmad lähevad külmemaks, saab seal korralikult jääd teha,» märkis ta. «Praegu on seal poolavatud jääplats. Üritame alaliidu poolt toetada väljaku ümber tuult tõkestava kardina ehitamist. Päris kinni me seda vist ei saa.»

Hõre hooaja algus

Hooaja alguse hõredat kalendrit põhjendas Soonik Viru Sputniku osalemisega reedest pühapäevani peetaval Euroopa Continental Cupi alagrupiturniiril.

«Sellel turniiril abistavad neid kuus Narva klubi mängijat. Reeglite järgi ei tohi aga eurosarjas osaleva meeskonna mängijad kaks nädalat enne ja pärast turniiri teise meeskonna nimekirja kuuluda,» selgitas ta. «Seega tuli nende üleminek aegsasti vormistada ja tagasiminekuga peavad nad ka ootama.»

Seega saavad seni mängida ülejäänud kaks meeskonda: TKK ja Tartu Kalev-Välk. TKK ümber valitseb aga paras segadus. Esialgu klubide koondisena mõeldud meeskonnaga liitusid kolme Tallinna hokiklubi mängijad ja nüüd on vähemalt osa neist oma endise koduklubiga sidemed katkestanud.

Segadus kasvatajarahaga

«Esialgu oli jutt, et mängijad jäävad klubide nimekirja – sellega olime nõus ja lubasime sinna oma A-klassi noored. Nüüd aga nad astusid meie klubist välja,» rääkis Purikate hokiklubi juht Toomas Ristlaan. Võistkonna­aladel tavapärast kasvatajaraha pole aga Purikatele tasutud.

Eesti Jäähokiliidu võistluste direktor Toivo Viinapuu rääkis esialgu Postimehele, et alaliidus on kasvatajaraha hinnakiri olemas ja noortekoondistes osalenud mängija eest peaks tasuma umbes 10 000 krooni.

Seejärel väitis ta, et alaliit ei saa raha tegelikku liikumist kontrollida ning see on kahe klubi omavaheline asi. Alaliidu toetusel loodud TKK pole aga juriidiline keha ja seega jääb Purikatel ilmselt oma noorte eest kasvatajaraha saamata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles