Taaramäe uuest lepingust: mul on viimane võimalus proovida tiimi liidri kohta

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rein Taaramäe.
Rein Taaramäe. Foto: Tairo Lutter

Profirattur Rein Taaramäe lausus Postimehele tulevikuplaane kommenteerides, et tahab kindlasti Astana meeskonnast lahkuda, sest ihkab taas liidrirolli kanda.

«Kindlasti mitte,» vastas Taaramäe küsimusele, kas ta sooviks pakkumise korral jätkata oma praeguse tööandja Astana ridades. «Astana on hea tiim, kuid mul on veel viimane aeg proovida tiimi liidri kohta. Tööd jõuaks ka hiljem teha.»

Taaramäe sõnul ei ole talle Astanas seni antud võimalust ise edu jahtida, sel hooajal saadud võidud on tulnud pigem õnnelike juhuste kokkulangemise tulemusena. «Mul on lihtsalt vedanud. Võites Murcia klassiku, pidin lihtsalt varakult, 55 kilomeetrit enne lõppu ründama, et Movistari rütm lõhkuda. Juhtus aga nii, et kätte mind enam ei saadudki, tavaliselt selliseid asju maailma rattaspordis ei juhtu,» meenutas Taaramäe.

«Burgosel olin kah abimees, kuid läks nii, et ühel hetkel tuuri viimasel mäel tiimi liidrid minu taga lihtsalt jäid maha. Ka selliseid asju juhtub harva, et abiline teeb tööd ja siis võidab. Norras olin aga küll liider, sest mansas itaallasi seekord polnud ja olin vahetult enne end tõestanud. Nii et kinkinud pole mulle põhimõtteliselt keegi midagi,» lausus Taaramäe.

Eestlasel on varasemalt Cofidise-aastatest olemas kogemus tiimi liidrina sõitmise osas, kuid nüüd soovib ta kindlasti leida märksa tugevamat meeskonda. «Cofidise variant on liiga lahja. Etappe saaks nii üritada, kuid kokkuvõtte mängudes oleks tugevat mansat vaja,» ütles Taaramäe, kes sai enda sõnul hiljutistest võitudest vajalikku enesekindlust.

«Hooaja algus oli mul hea. Põhimõtteliselt oli ainult Tour kahvatu, kuigi ei tea, mis sealt oleks võinud veel tulla, kui kõik oleks okei olnud. Võidud kinnitasid mulle, et mind ei saa veel tuleviku suhtes maha kanda,» sõnas Taaramäe, kes loodab uue tööandja nime avalikustada järgmisel nädalal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles