Valencia tegi Meistrite liigas pika sammu põhiturniiri poole

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valencia ja AS Monaco kohtumine Meistrite liigas.
Valencia ja AS Monaco kohtumine Meistrite liigas. Foto: SCANPIX

Jalgpalli Meistrite liigas peeti eile õhtul veel viis play-off-ringi avakohtumist ning suure sammu põhiturniiri suunas tegid Valencia, Donetski Šahtar ja Zagrebi Dinamo.

Valencia alistas koduplatsil tänu Rodrigo, Dani Parejo ja Sofiane Feghouli väravatele 3:1 eelmisel hooajal veerandfinaali jõudnud AS Monaco. Prantsusmaa klubi värava lõi Mario Pasalic. Veel kindlam on kordusmängu eel Zagrebi Dinamo seis, kes oli võõrsil tänu El Arbi Soudiani ja Josip Pivarici tabamustele 2:1 parem albaanlaste Skenderbeust, tulles välja 0:1 kaotusseisust. Pivarici värav sündis seejuures kohtumise kolmandal lisaminutil.

Võõrsilt naaseb võiduga ka Donetski Šahtar, kes alistas 1:0 Viini Rapidi. Mängu ainsa värava lõi avapoolaja lõpus Marlos. Glasgow Celtic oli kodus 3:2 üle Malmöst, asudes Leigh Griffithsi ja Nir Bitoni väravatest juba kümnendaks minutiks 2:0 juhtima. Teise poolaja alguses lõi Jo Inge Berget ühe värava tagasi, kuid Griffiths vastas sellele oma teise tabamusega. Mängu viiendal lisaminutil lubas Celticu kaitseliin aga lüüa Bergetil teisegi värava, mis muudab Rootsi klubi seisu kordusmängu eel pisut lihtsamaks.

Basel võõrustas Tel Avivi Maccabit ja ka selles mängus nähti väravaid kohtumise viimastel minutitel. Eran Zehavi viis pooltunni möödudes Maccabi ette, kuid enne avapoolaja lõppu viigistas Matias Delgado penaltist. 88. minutil näis, et Breel Embolo värav toob võidu siiski Baselile, kuid Maccabi jõudis kuuendal lisaminutil tänu Zehavi pealöögile 2:2 viigini.

Korduskohtumised peetakse neis paarides järgmisel teisipäeval.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles