Kais: mul polnud ambitsioone Venemaa peatreeneriks asuda

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristjan Kais
Kristjan Kais Foto: FIVB

Rannavõrkpallur Kristjan Kais tunnistas Ring FMi saates «Mehed mängust», et paar aastat tagasi uuriti temalt, kas ta on nõus hakkama Venemaa rannavõrkpallikoondise peatreeneriks.

«Venelastel oli siis siduv leping ühe ameeriklasega (Dane Selznick – toim.), kes hirmus palju palka nõudis, kuid väga vähe tööd tegi ning hotellides vaikselt minibaare tühjendas,» avas Kais tausta.

«Hakkasin toona otsi koomale tõmbama ja tipprannavõrkpallist taanduma. Tahtsin rohkem kodus olla ja mul polnud ambitsioone sellele kohale asuda. Treeneritöö tähendanuks aasta otsa võistlustel käimist ja tõsist tööd,» lisas Kais.

Sel hooajal Tartu Pere Leiva võrkpallimeeskonnas palliva Kaisi sõnul võis saada määravaks tema rahvus ja vähene treeneripraktika.

«Rauda tuleb taguda, kuni ta kuum on. Minu raud hakkab vaikselt jahtuma. Kuna ma sel aastal MK-sarjas aktiivselt kaasa ei löönud, hakkan pildilt kaduma. Suurte koondiste treeneriks saamiseks peaksin Rivo Vesiku ja Karl Jaani juhendajana võistlustel käima ning Nuustakult, mitte Los Angelese randadelt alustama. Eelnevalt tuleks põhi alla laduda,» märkis ta.

Selznick on viinud Misty May-Treanor – Kerri Walshi kahekordseks olümpiavõitjaks ja kolmekordseks maailmameistriks ning teinud koostööd võistkondadega enam kui kahekümnest riigist. Koostöö idanaabritega ei näi aga sujuvat ja võib juhtuda, et 2+2 lepingu teine pool käiku ei lähe.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles