Kalju mängis maha 2:0 eduseisu ja leppis viigiga

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Jalgpalli Eesti meistriliiga 25. voorus kohtusid Lasnamäel FC Infonet ja Nõmme Kalju. Kalju mängis aga esimesel poolajal saadud 2:0 eduseisu maha ja piirdus 2:2 viigiga. Mängu 3. minutil oli täpne Eino Puri ning penalti realiseeris Hidetoshi Wakui. 57. minutil oli FC Infoneti poolt täpne Vladislav Kozlovs ning 73. minutil sai jala valgeks Trevor Elhi.

Teises tänases kohtumises alistas FC Flora võõral väljakul 4:1 Tartu Tammeka. Flora väravate eest hoolitsesid Markus Jürgenson, Rauno Sappinen, Albert Prosa ja Joseph Saliste. Tartlaste tabamuse autoriks oli Martin Hurt.

Tabeliseis: 1. FC Flora 57 punkti/26 mängu, 2. Nõmme Kalju 56/26, 3. FC Levadia 56/25, 4. FC Infonet 45/26, 5. Sillamäe Kalev 42/25, 6. Narva Trans 30/25, 7. Paide Linnameeskond 20/25, 8. Viljandi Tulevik 18/24, 9. Tartu Tammeka 15/25, 10. Pärnu Linnameeskond 13/25.

POSTIMEHE TELEMÄNG

FC Infonet – Nõmme Kalju

Reedel 21.augustil kell 19.00 Tallinnas Lasnamäe kergejõustikuhalli kunstmurustaadionil

Kalju käis viimati Infonetil külas mai keskel ja pidi tagasi linna teise otsa sõitma 0:1 kaotusega. Infoneti võiduvärava lõi tolles kohtumises kogenud Andrei Kalimullin, kusjuures tegu oli Infoneti esimese võiduga Kalju üle, mis saavutatud vahetult mänguväljakul. Kolm punkti kanti Infonetile tabelisse ka mullusest omavahelisest avavooru mängust, kuid siis oli selle põhjuseks keelatud mängija kasutamine Kalju poolt.

Kui viimane kaotus Infonetile oli Kalju jaoks osa negatiivsest seeriast, mille käigus hooaja avaringiga kätte võideldud võimas edu loovutati, siis praegu tuleb Kalju taas mängule tulemuste pealt, mis pole neile erilist rõõmu pakkunud. Üle-eelmise vooru 4:5 kaotus Paidele liigitus piinlike kilda ning eelmises voorus lepiti kodus Levadia vastu 0:0 viigiga, mis jättis Kalju mängijate hinge samuti kripelduse. Infonetil on seevastu käsil hea seeria, sest kaotuseta ollakse juba koguni seitse järjestikust mängu.

Viimati enam kui kuu aja eest Levadia vastu kaotusekibedust tundma pidanud Infonet on järgnevate mängu jooksul viigistanud Flora, Levadia ja Pärnuga ning alistanud Paide, Narva, Viljandi ja Tartu Tammeka. Viimatine 4:2 võit tartlaste üle märkis ühtlasi teist korda, kui Infonetil õnnestus sel hooajal lüüa ühes mängus neli väravat. Kolm või enam väravat ongi tänavu suudetud lüüa vaid neljas mängus 25st.

Vladislav Kozlovs (vasakul) hiilgas Tammeka vastu nelja värvaga. FOTO: Jaanus Lensment
Vladislav Kozlovs (vasakul) hiilgas Tammeka vastu nelja värvaga. FOTO: Jaanus Lensment Foto: JAANUS LENSMENT/POSTIMEES

Tammeka vastu püstitas Premium liiga selle hooaja rekordi Vladislav Kozlovs, kelle nimele kanti kõik neli Infoneti tabamust. Lätlasest ründaja on seega tänavu seni esimene mees, kes suutnud lüüa ühes mängus neli väravat. Ühtlasi kordistas Kozlovs hoobilt oma selle hooaja väravatesaldo meistriliigas. Väravate löömine on olnud küll Infoneti jaoks tänavu problemaatiline, ent seda on kompenseeritud hea kaitsetööga – endale lüüa lubatud 19 väravast napilt parem näitaja on kirjas vaid FC Floral.

Kui esikolmik on eelmise vooru järel taas pressitud vaid kolme punkti sisse, siis Infonetti lahutab kolmandal kohal olevast Florast jätkuvalt kümme punkti. Edu viiendal kohal oleva Sillamäe ees on aga napp, vaid kahepunktiline. Kumbki peatreener ei pea enne reedet kollaste kaartide tõttu mängukeelu all olijate pärast üleliia muretsema, vaid Aleksandr Volodin ei saa Infonetti veel esindada.

Äärekaitsja nägi kaks vooru tagasi silme ees punast kaarti ning ühemänguline lisakaristus ei luba tal reedel platsile naasta. Küll aga on Infonetil pärast eelmist mängu koguni kuus meest, kes on mängukeelust ühe hoiatuskaardi kaugusel. Peatreener Aleksandr Puštov saab taas kasutada ka Jevgeni Harinit, kes pidi kohtumise Tammekaga vahele jätma.

Infoneti peatreener Aleksandr Puštov: «Valmistume selleks mänguks heas meeleolus pärast võitu Tammeka üle. Kõik mängijad on terved ja põlevad soovist korrata viimast mängutulemust Kaljuga. Ootame oma fänne ja nende toetust, mis meid alati aitab!»

Infonetiga hiljuti liitunud ründaja Vladislav Ivanov: «Mäng tuleb väga raske, kuid oleme oma võimetes kindlad ning anname endast kõik, et jätta kolm punkti koju!»

Kalju peatreener Sergei Terehhov: «Infonetile kaotasime eelmine kord 0:1, seekord sunnib tabeliseis meid kolme punkti peale mängima, mida me ka teeme. Ootame publikut toetama!»

Kalju keskkaitsja Alo Bärengrub: «Kalju ja Infoneti mängudes on sel hooajal saanud otsustavaks vaid üks värav, anname endast parima, et lõpetaksime mängu võidukalt.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles