Vueltalt eemaldatud Nibali: ma pole ainuke, kes reegleid rikub

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vincenzo Nibali.
Vincenzo Nibali. Foto: SCANPIX

Vuelta velotuur sai ootamatult kiire lõppu Astana esisõitjale Vincenzo Nibalile, kes saadeti teise etapi järel reeglite rikkumise eest tuurilt ära. Kui Astana meeskond esitas juhtunu järel ametliku selgituse, siis Nibali ise kommenteeris oma käitumist Facebookis ning vabandas kõikide oma fännide ees, kuid lisas siiski, et ka teised ratturid kasutavad sama võtet.

Helikopterist filmitud videomaterjali vahendusel on näha, kuidas Nibali kasutab eilsel etapil 16 km enne finišit tiimiauto abi, et pärast varasemat kukkumist peagrupile järele jõuda. Kuna meeskonna auto abil edasiliikumine on keelatud, otsustasid Vuelta kohtunikud määrata Nibalile karmi karistuse ja eemaldasid ta tuurilt. Samuti diskvalitseeriti Astana tiimi spordidirektor Alexander Sheffer, kes Nibalit aidanud autot juhtis.

Juhtunu järel selgitas Nibali oma Facebooki lehel, et sõitis tiimi auto kõrval selleks, et oma veepudel välja vahetada. Itaallane lisas, et rattamaailmas on tiimiautodest kinnihoidmine tegelikult üsna levinud praktika ning seetõttu oli ta imestunud, et teenis nii karmi karistuse. «Arvasin, et pean maksma suure trahvi või saan pika ajakaristuse,» kirjutas Nibali. «Oleksin olnud nõus isegi 10-minutilise karistusega, sest lõppude lõpuks ei ole ma esimene ega viimane rattur, kes nii käitub,» selgitas Nibali, kes lisaks vabandas ka oma toetajate ja fännide ees.

Omapoolse selgituse ja vabanduse esitas ka Astana meeskond. «Astana meeskonnal on oma vea pärast väga kahju. Vabandame peagrupi ja tuuri korraldajate ees kõikvõimalike kahjude pärast, mida salvestatud kaadrid võivad professionaalsele rattaspordile põhjustada,» seisis Astana teadaandes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles