Postimees Zagrebis: korvpallikoondise arsti sõnul on murelapsed vaid Toome ja Veideman

Ats Kuldkepp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalle Põder.
Kalle Põder. Foto: Kalev Lilleorg / Õhtuleht

Eesti korvpallikoondise arsti Kalle Põdra sõnul on pooleteise nädala pärast algavat EMi silmas pidades koondise murelasteks tsenter Joosep Toome ja tagamängija Rain Veideman. Praeguse seisuga saavad mõlemad siiski Riias peetavatel alagrupimängudel platsile tulla.

Toomele on põlved muret teinud sisuliselt kogu karjääri jooksul ja pärast suvel saadud korralikku koormust pidi ta eelmisel nädalal põlvi ravima. Tänasest reedeni peab Eesti Zagrebis viimased kontrollmängud ja nendes saab näha, mis Toome seis on. «Nüüd on ta üle hulga aja platsil, hommikusel treeningul tegi ka tagasihoidlikke liigutusi. Eks Zagrebi turniir näitabki peaasjalikult ära, palju ta meid aidata suudab. Imet selle lühikese ajaga ei tee, lihtsalt teeme kogu aeg profülaktilist ravi,» selgitas Põder.

Veideman Zagrebisse kaasa ei sõitnud. Nädalavahetusel Tallinnas peetud Nelja rahvuse karikaturniiril tegi ta kohtumises Islandiga viga oma peenemale ehk vasakule jalale. «Ta sai kõigepealt põlve pihta löögi, aga hiljem käis sealt veel üks jõnks läbi. Eks see nõrgem jalg on tal kõvasti koormust ka saanud ja diagnoosisime tal suhteliselt harvaesineva probleemi ehk ühe põlvekõõluse ülekoormuse. Praegu on ta Tallinnas doktor Kaspar Rõivassepa hoole all ja jätkab ravi. Ilmselt saab ta lähipäevil ühe süsti ka. Järgmisest nädalast peaks ta taas treeningutega liituma,» ütles Põder.

Teiste hädad on väiksemad ja mängimist ei sega. «Kerged venitused on ikka, see käib asja juurde, aga füüsiliste võimete taha ei tohiks Riias midagi jääda. Loodame, et kõhuhädadega on ka kõik ühel pool. Horvaatia paistab võrreldes Gruusiaga suhteliselt puhas olema, nii et siin ei tohiks midagi hullu juhtuda. Täna paistis hommikune treening ka päris lõbus olevat,» lõpetas Põder positiivse noodiga.

Koondis kohtub täna Zagrebi turniiril Eesti aja järgi kell 19.00 Horvaatiaga, homme minnakse kell 22.00 vastamisi Iisraeliga, reedel mängitakse kell 19.00 Bosnia ja Hertsegoviinaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles